Erdoğan Almanya'da konuşuyor

Erdoğan Almanya'da konuşuyor

Başbakan Erdoğan, Almanya'nın Köln kentinde Türk vatandaşlarına sesleniyor. Erdoğan'ın konuşmasını paylaşıyoruz...

kuruluş yıldönümü toplantısına katılmak için Köln’de. 


Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 10. kuruluş yıldönümünü bugün Almanya'nın Köln şehrindeki 20 bin kişilik Lanxess Arena’da düzenleyeceği toplantı ile kutluyor. Toplantının onur konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.


KÖŞK İÇİN İLK ADIM

Ancak kutlama olarak duyurulan toplantı, ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Erdoğan’ın yurtdışındaki ilk kampanya mitingi olarak görülüyor. AK Parti her ne kadar henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamasa da, Erdoğan’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Toplantı, Avrupa Parlamentosu seçimlerinden bir gün öncesine denk gelmesi ve Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Türkiye ziyaretindeki eleştirilerinin ardından yapılıyor olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. 


Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşlarını paylaşıyoruz... 

Erdoğan konuşmasına Necip Fazıl'ın Gurbet şiiriyle başladı. Sizler çok büyük sıkıntılara maruz kaldınız, tahammül ettiniz, sabrettiniz. Gurbeti kendiniz için sılaya tahvil ettiniz. Şunu bilin ki millet olarak sizlere minnettarız. Millet olarak her birinize müteşekkiriz. Milletçe her birinizle gurur duyuyoruz. 

İşte bugün bir kez daha sabrınız, ahde vefanız için sizlere gerçekten teşekkür ediyorum. 50 yılı geride bıraktığınız, geride onur dolu bir 50 yıl bıraktığınız için teşekür ediyorum. Rabbim, sabrınızı arttırsın. Rabbim hasretinizi hafifletsin. Rabbim sizleri de bizleri de muhafaza eylesin diye dua ediyorum 

SALON ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE 'AMİN' DİYEREK KARŞILIK VERDİ

Geçen salı Soma'da büyük bir acı yaşadık. O acıyı bizlerle birlikte siz de yaşadınız. Sizlere Soma faciasının ardından verdiğiniz destek ve dualar içien teşekkür ediyorum. 

Yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Soma'dan 10 kişilik bir heyet ziyaretime geldi. Oturduk dertleştik. Onlar da baretleriyle geldi, madenciler... Onlarla görüşmemin ardından Sayın Merkel ile bir telefon görüşmesi yaptım. Kendisi başsağlığı ve destek mesajlarını iletti. Almanya hükümetine ve Merkel'e huzurlarınızda şükranlarımı ifade ediyorum.

ERDOĞAN'IN MERKEL'DEN BAHSETTİĞİ SIRADA SALONDAN YUH SESLERİ YÜKSELDİ. ERDOĞAN SALONU SUSTURDU 

Burada Kur'anlar okundu. Rabbim kabul etsin, 301 şehidimizin ruhunu şad etsin. Sizleri şu sözü vermek istiyorum: 

Bu elim kazadaki ihmalleri mutlaka ortaya çıkaracak, hangi kademede olursa olsun bunun hesabını mutlaka soracağız. Hem idari hem de adli soruşturmalar sürüyor. 

OKMEYDANI'NDAKİ OLAYLAR

Biz orada elim faciayı yaşarken, ülkemizin içinde bu ızdırabı duyamayanlar oldu. Ha bunlar Türkiye'nin büyük bir yekünü değildi. Bunlar azınlık olan, nemalanmaya çalışan kesimlerdi. Bunlar illegal örgütlerdi. Malesef anamuhalefetin bazı vekilleri de bu eylemlere ortak oluyorlardı. Bununla da kalmadılar. İstanbul Okmeydanı'nda bir çok illegal eylemlere girdiler. Bir gencimiz orada öldü. Ardından bir gencimiz daha öldü.

Ölenlerden birinin kardeşi şöyle söyledi: Siz bu eylemleri yapmasaydınız benim kardeşim ölmeyecekti. 

Bir kısım medya Soma faciasını ranta dönüştürmek üzere Başbakan'a haraketler ediyorlar. Hele bir kendini bilmez derginin attığı başlık manidardı. Şahsımı cehennneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemi?

SALONDA DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNLE SLOGANLARI ATILIYOR

İş sadece bu değil. Ülkemdeki bazı medya ile bunların anında koordine olması çok anlamlıydı. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yarın AP seçimleri var. Tayyip Erdoğan'la saldırarak farklı yerlere oy devşiremezsin. Türkiye'deki Gezi olaylarında toplandınız oturdunuz, 17 Aralıkta hopladınız oturdunuz, 25 Aralık'ta hopladınız oturdu. Benim milletim size en güzel dersi size 30 Mart'ta verdi. 

Eğer demokrasiye inancımız varsa, sandıktan çıkan neticeye saygımız varsa Türk milletinin verdiği karara da saygımız olacak. Benim ülkemin halkının verdğini kararı bir yerlerin onaylamasına ihtiyacımız yok. Biz her hangi bir ülkedeki seçimlere müdahale noktasına gidiyor muyuz? Telefon açıp tebrik ediyoruz. Yapmanız gereken saygı duymaktır. 

Soma'da 301 şehidimizle alakalı bizim içimiz yanıyor, birileri de kalkıp buradan onu suistimal etmeye çalışıyor. Sizin bu oyunlarınız tutmaz. Bizim derdimiz var. Benim o kömür ocaklarına giren kardeşlerime bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam dediler. Onlar birşey bildiklerin anlattılar. 
Şuanda Tayyip Erdoğan o kömür ocaklarının havasını bilir. Ben kömür ocağına indim, masada tanımadım. Kömür ocağının derinliklerinde 4 -5 km gittik. Kömür çıkardım. Kömür madenindeki kardeşlerimle oturup yemeğimizi de yedik. Bunlar boğazın o güzel sularına bakarak demlenenlerden.

Benim Enerji Bakanım Soma'da bu ocaklara girdi. O da orada çalışanlarla beraber iftar yaptı. Siz kimlerle neyi değerlendiriyorsunuz ya! 

Batı senin bunu iyi anlaman lazım. 30 Mart'ta bunlar cevaplarını aldı bundan sonra da alacaklar. Biz burada hangi merasimi yaptık? Hatimler, Kur'anlarla Soma'yı andık. Ama diğerleri maalesef ortalığı terörize etmek suretiyle kan gölüne çevirdiler. İki gencimizi öldürdüler.
Batı hala polisimize fatura kesmeye çalışıyor. Molotof kokteyli aracın içine düştü iki polisimiz yandı. Geçenlerde Güneydoğu'da bir polisimize aynı şey oldu. Hala hastanede.
Bütün bu terör eylemlerine karşı ne yapacaktı bizim polisimiz? Emniyet amirini nasıl dövüyorlar izlediniz! Bunlar illegal örgütler. Ortada herhangi bir şey yok. O semt benim semtin çok iyi bilirim. Orada bişey yok. Başaramayacaklar!

UETD yoğun bir şekilde çalıştı. Almanya'da yaşayan vatandaşlarımın sosyal ve kültürel yaşamın içinde yer almasındaUETD büyük rol aldı. Biz çalışmaları takip ediyoruz.

Birlikten kuvvet doğar. Bir olacağız, diri olacağız! 

ASİMİLASYONA HAYIR!

Referansımız her zaman demokrasi, hukuk, barış olacak. Nefes alıp verdiğimiz her yerde uyumu savunduk. Asimile olmadan, özünden, öz kültüründen, öz dilinden taviz vermeden entegrasyonu teşvik etmeyi savunduk. Ama bunu bazı medya unsurları Almanya'da farklı yerlere çektiler. 
Entegrasyon noktasında sizler hiçbir zaman zorluk çıkarmadınız. Ama asimilasyon dersek hayır! Ben aynısını söylüyorum. Biz dinimizden, dilimizden, kültürümüzden taviz veremeyiz. 
2014'de 1.Dünya Savaşı'nın başlangıcının 100'ncü yıl dönümünü idrak ediyoruz. Hem Türkiye hem de Almanya için önem arzediyor.

Osmanlı Almanya ile savaşın tarafı oldu. Gelibolu, Galiçya, Irak, ve diğer yerlerde dedelerimiz savaştı. Almanya ile ağır bedeller ödediğimiz bu savaşın ardından TC kuruldu. Biz yüzyıllar boyunca Almanya ile kader ortağı olduk. Ekonomi mücadelesinde, kalkınmada yoğun işbirliği yaptık hala da yapıyoruz.
1960'da yeniden inşa edilen Almanya'ya Anadoludan Trakya'dan gelen kuşakları görüyorum karşımda. 40 milyar Avro ciroya ulaştınız, 400 bine yakın istihdam yarattınız, Almanya'da bakan olarak vazife yapan Türkler oldu. Milletvekillerimiz oldu, sanatta, sporda, bilimde başarılara imza atan insanlarımız oldu. Sizin başarılarınız Türkiye ileAlmanya arasındaki ilişkileri de başarıya ulaştırdı. Ticaret hacmimiz 30 milyar Euro'yu aştı. 
 

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.