Erdoğan, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

Erdoğan, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

Erdoğan, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dürüstlük, karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik teşkilatı ve kültürünün, günümüz esnaf ve sanatkar birlikleri için de bir sosyal miras, bir rehber olduğunu belirtti.




Erdoğan, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, sanat ve ticaret erbabının, meslek ilkeleri ve iş ahlakını koruyarak geliştirdiği, geçmişi 13. yüzyıla uzanan Ahiliğin, yüzyıllardır Anadolu'nun ekonomik ve kültürel hayatında büyük ölçüde etkili olduğunu vurguladı.

Ahilik Kültürü Haftası vesilesiyle tüm esnaf ve sanatkarları kutladığını ve sevgiyle selamladığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Dürüstlük, karşılıklı sevgi, saygı ve güven temelinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu ekonomiye yansıtan Ahilik teşkilatı ve kültürü, günümüz esnaf ve sanatkar birlikleri için de bir sosyal miras, bir rehberdir.

Hükümet olarak; rekabet, üretim, kalite ve verimlilik gibi esaslara dayanan ekonomimizin işleyişine büyük katkılar sağlayan, iktisadi ve sosyal yapımızın temel unsurlarından sayılan esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman yanında olacağız.

Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'den bugüne miras kalan Ahilik kültürünün, yüksek ticaret ahlakının, demokrasi ve sosyal dayanışmanın yerleşmesine katkıda bulunan bu üstün değerlerin yaşatılarak, gelecek nesillere aktarılması hepimizin görevidir.''

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.