Erbakan'a göre parça pürçük çalışma

Erbakan'a göre parça pürçük çalışma

Eski başbakanlardan Necmettin Ebakan yeni anayasa çalışmaları hakkında ilk konuştu.. Erbakan 'Bu parça pürçük çalışmalar bir şey ifade etmez' derken Anayasa'nın tamamının değiştirilmesindan yana olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğı çalışmalarını yorumlayan Necmettin Erbakan, ''Biz Anayasa'nın köklü bir değişikliğe tabi tutulmasından yanayız. Bu parça pürçük çalışmalar bir şey ifade etmez, bunlar vakit kaybından ibarettir'' dedi.

Erbakan, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Almanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Berlin'de büyük bir halk kutlaması düzenleyeceklerini kaydetti.

Daha sonra Köln'de yapılacak toplantının ardından 19 Nisanda Türkiye'ye döneceklerini belirten Erbakan, ''Milli görüş, bütün insanlığın kurtuluşu, yeni bir dünyanın kuruluşudur. Komünizm 80 yıl sürmedi, yok oldu. Aynı şekilde kapitalizm de çökmektedir. Onun için insanlığın milli görüşten başka kurtuluş çaresi yoktur'' dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erbakan, bir gazetecinin ''Anayasa değişiklik paketini nasıl buluyorsunuz? Tartışmalı üç maddenin ayrılması konusu gündeme geldi, sizin bu konudaki görüşünüz nedir?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Biz Anayasa'nın köklü bir değişikliğe tabi tutulmasından yanayız. Bu parça pürçük çalışmalar bir şey ifade etmez, bunlar vakit kaybından ibarettir. Kökünden değişmesi lazım, köklü değişiklik yapılması lazım. Bu paket, yapılması icap eden şeylerin içinden bir kısmını eğri büğrü şekilde toplamış bir paket. Bu paket ile Türkiye'nin meseleleri hallolmaz.''

Erbakan ve beraberindekiler, daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla Almanya'ya hareket etti.
http://www.haber7.com/haber/20100415/Erbakana-gore-parca-purcuk-calisma.php

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.