Erasmus’ta şampiyon Fransa

Erasmus’ta şampiyon Fransa

Erasmus'ta şampiyon Fransa Türk öğrenciler atağa geçti

AB'nin en önemli projelerinden Erasmus Öğrenci Değişim Programı, geçtiğimiz yıl katılım rekoru kırdı. Yurtdışına en çok öğrenci gönderen ülke Fransa'yken, Türkiye'ye gelen öğrenci sayısı katlanarak arttı.

AVRUPA Birliği (AB) üye ülkeleri ve aday ülkeler arasında uygulanan Erasmus programına, 2008/2009 öğretim yılında, bir önceki döneme göre yüzde 8.7 artışla yaklaşık 200 bin öğrenci kabul edildi. Bütçesi de yüzde 12 oranında artırılan Erasmus sayesinde yurtdışına en çok öğrenci gönderen ülke, 28 bin 300 kişiyle Fransa oldu. Fransızları 27 bin 900 kişiyle Almanya, 27 bin 400 kişiyle İspanya izledi.

Almanya favori ülke

Avrupa Birliği ülkesi olmamasına karşın Türkiye, yeni dönemde atağa kalkan ülkeler arasında yer aldı. Önceki dönemde 7 bin 119 öğrenciyi Avrupa ülkelerine gönderen Türkiye, 2008/2009'daysa 7 bin 810 Türk öğrenciyi değişim programına dahil etti. Türk öğrencilerinin en çok tercih ettiği ülke Almanya oldu. Toplam 1559 Türk öğrenci, geçtiğimiz eğitim döneminde Erasmus'tan faydalanarak Almanya'ya gitti.

Türkiye'ye katılım 2 kat arttı

Erasmus projesi kapsamında Avrupa'dan Türkiye'deki üniversitelere gelen öğrenci sayısı ise 2008-2009 akademik yılında yüzde 48 artışla 2 bin 661'e ulaştı.

Avrupa Komisyonu'nun eğitimden sorumlu danışmanı Kıbrıslı politikacı Androulla Vassiliou, Erasmus konusunda Türkiye'ye özel övgüde bulundu. AB'ye girmek isteyen Türkiye'nin, öğrenci değişim programına maksimum katılım sağlamak için büyük gayret sarf ettiğini anlatan Vassiliou, “(Türkiye'de) Öğrenci ağırlama ve gönderme konusunda müthiş bir irade görüyorum” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.