EPDK'dan akaryakıt şirketlerine 2 milyon liralık ceza

EPDK'dan akaryakıt şirketlerine 2 milyon liralık ceza

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ceza yağdırdı. Yapılan denetimler sonucunda lisansı olmadan akaryakıt satışı yapan...

akaryakıt istasyonlarında ve tankerlerinde ulusal marker bulunmayan veya yetersiz olan şirketlerinde aralarında bulunduğu birçok şirkete toplamı 2 milyon TL'ye ulaşan ceza verdi.



Şirketlerin 30 gün içinde cezalarını ödemeleri halinde yüzde 25'lik indirim ve taksitlendirme şansı olabilecek. Şirketlerin EPDK'nın verdiği cezaya Danıştay nezdinde 60 gün içinde itiraz etme hakkı da bulunacak.

EPDK'nın sektör temsilcilerine verdiği cezalarla ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. EPDK, lisansı olmadan akaryakıt satışı yapan, akaryakıt istasyonlarında ve tankerlerinde ulusal marker bulunmayan veya yetersiz olan şirketlerinde aralarında bulunduğu birçok şirkete 50 bin TL ile 600 bin TL arasında değişen cezalar verdi.

EPDK'nın 50 bin TL idari ceza yağdırdığı şirketler şöyle: Adil Çetin Akaryakıt Nakliyat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Afyonkarihasar'da bayilik lisansı bulunan Ardıç Petrol İnşaat Gıda Nakliyat Ticaret Limited Şirketi, Egetürk Petrol Gıda Turizm İnşaat Nakliyat Limited Şirketi, Ese İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, İsmail Şahin, ABK Biodizel Alternatif Enerji Kaynakları İnşaat Hayvansal Ve Bitkisel Ürünler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Aksa Yapı Market Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi, Biodizel Petrol Ürünleri Sanayi Anonim Şirketi, Bülent Yılmaz, Efraim Aydos, Mustafa Yalçınkaya Pet. ve Pet. Ürü. Tur. San. Tic. ve Paz. Ltd. Şti., Ankara Altındağ'daki bayilik lisansı sahibi Ankara Toplu Taşımacılar ve Nakliyeciler Yardımlaşma Dayanışma Derneği İktisadi İşletmesi, Otoparpet Oto. Yedek Parça Pet. Nak. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.

EPDK'nın 120 Bin TL idari para cezası öngörülen şirketler ise RSA Petrol Kimya İnşaat Nakliyat Turizm Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Güçlü Petrol Madeni Yağ ve Şerafettin İbiş. Bu arada EPDK, Erzincan'da bayilik lisansıyla faaliyet gösteren Ova Petrol'e toplam 360 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. EPDK'nın en büyük cezayı verdiği şirket Coşkun Petrol Ürünleri Taşımacılık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi oldu. Kurumca belirlenen seviyede marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt satışı yapılması nedeniyle 600 bin TL tutarındaki idari para cezası, mezkur Kanunun 19'uncu maddesinin dördüncü fıkrası gereğince şirkete bayiler için belirlenen 120 bin TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. EPDK, ayrıca yapılan denetimler sonucunda bazı şirketlerden ise "yazılı savunma yapmalarını" istedi.

Şirketlerin, ilan tarihinden itibaren 60 gün içerisinde, Kurul Kararı aleyhine Danıştay'da dava açma hakkının saklı olup, söz konusu idari para cezasının ilan tarihini izleyen 30 gün içerisinde yukarıda kaydedilen Kurum hesabına yatırılması halinde yüzde 25'lik indirimden yararlanılacağı veya taksitlendirme talebinde bulunulabileceği, tebliğ tarihini takip eden 60 günlük süre içerisinde yatırılmaması halinde söz konusu idari para cezasının, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre ilgili vergi dairesi aracılığı ile tahsil edilecek.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.