Emniyetten okul müdürlerine eğitim

Emniyetten okul müdürlerine eğitim

Emniyetten okul müdürlerine eğitim

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, polisin, suçun işlenmeden önüne geçilmesi kapsamındaki çalışmalara ağırlık vereceğini söyledi.

Yılmaz, bu kapsamda Ankara'da başarıyla uygulanan eğitim modelini İzmir'de de hayata geçireceklerini kaydetti. Buna göre, İzmir'deki okullarda bulunan okul müdürleri ve rehber öğretmenler emniyet müdürlüğüne davet edilerek uyuşturucu, terör gibi suçlarla ilgili detaylı bilgiler aktarılacak.

İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, yaptığı açıklamada, İzmir'de uygulamayı düşündükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yılmaz, polis olarak, ilk ve orta öğretim seviyesindeki öğrencilere daha çok önem vereceklerini ifade etti.

Gelişen teknoloji ve elde edilen imkanlar sayesinde polisin sadece suçluları yakalayıp adalete teslim eden memurlar olarak algılanmaması gerektiğini aktaran Yılmaz, "Ankara'da 480 bin ilköğretim okulu öğrencisine trafikle ilgili son derece faydalı eğitim verildi. Uyuşturucu ve terör konularında da 150 bin lise öğrencisine bilgiler aktarıldı. Öğrencilerimiz, hem iyiyi hem de kötüyü görüyorlar. Böylece, birçok öğrencimizi kazandığımızı düşünüyoruz." dedi.

İzmir'de de eğitim alanında çeşitli projeleri hayata geçirmek istediklerini dile getiren Yılmaz; trafik, uyuşturucu ve terör konularının yanı sıra, sokakta çalıştırılan çocuklarla ilgili çalışma yapacaklarını vurguladı. Yılmaz, "Sokakta çalıştırılan kaç çocuk var ? Bunların aileleri kimler ? Neden çalıştırıyorlar ? Bunların hepsini ele alacağız ve sokakta çalıştırılan çocuklarla ilgili ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız." diye konuştu.

Yılmaz, ayrıca, asayiş hizmetlerinin aksamadan devamı için Huzur ve Güven timlerini 40 ekiple daha takviye edeceklerini dile getirdi. Yılmaz, kordon boyunda görev yapacak 25 bisikletli polisin de önümüzdeki günlerde sahilde göreve başlayacağını sözlerine ekledi.

Stargazete


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.