Eğitime interaktif can suyu verilecek

Eğitime interaktif can suyu verilecek

“Üniversite ya da dershaneler 'İnteraktif TV' ile uzaktan online eğitim verebilecek.

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay, Eylül ayında Kablo TV üzerinden “İnteraktif TV” yayına başlayacaklarını belirterek, “Üniversite ya da dershaneler 'İnteraktif TV' ile uzaktan online eğitim verebilecek.


'İnteraktif TV' yayınının başlamasını bekleyen dershaneler var” dedi. Dalbay, Eylül ayında Kablo TV üzerinden “İnteraktif TV” yayına başlayacaklarını söyledi. “İnteraktif TV” sistemini yerli üreticiler ile kurmak istediklerini anlatan Dalbay, teknik altyapıyı kurduktan sonra “İnteraktif TV” ile hizmet vermek isteyen kurum ve kuruluşlar ile sözleşme imzalanacağını belirtti. Abonelerin “İnteraktif TV” ile online eğitim alabileceklerini anlatan Dalbay, şunları kaydetti:
Anadolu'ya avantaj
“Üniversite ya da dershaneler 'İnteraktif TV' ile uzaktan online eğitim verebilecekler. Televizyona bağlanacak bir kamera ve mikrofon yöntemi ile öğretmen öğrencileri ile online eğitim yapacak. Dersi dinleyen öğrenciler, öğretmenlerine soru sorabilecek. Öğretmen, sıralarda oturan öğrenciler yerine ekranda gördüğü öğrenciler ile iletişim kuracak. 'İnteraktif TV' yayınının başlamasını bekleyen dershaneler var. Bu teknoloji ile Anadolu illerindeki bir öğrenci de büyükşehirlerdeki dershanelerin eğitimlerinden faydalanabilecek. İletişim teknolojilerinin gelişmesi fiziki mekan kısıtlamasını ortadan kaldıracak.” Türksat Uydu Haberleşme Kablo Tv ve İşletme Genel Müdürü Dalbay, abonelerin, “İnteraktif TV” üzerinden online alışveriş, görüntülü görüşme yapabileceklerini, birbirlerine video ve fotoğraf gönderebileceklerini, ısmarlayacakları videoları seyretme imkanı bulabileceklerini de kaydetti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.