Eğitim camiasında ödenek tartışması

Eğitim camiasında ödenek tartışması

Çalışanlar açısından fiilen başlayan yeni eğitim-öğretim yılında, sendikalar hazırlık ödeneğini bu yıl da gündeme getirdiler

Çalışanlar açısından fiilen başlayan yeni eğitim-öğretim yılında, sendikalar hazırlık ödeneğini bu yıl da gündeme getirdiler, bu haktan sadece öğretmenlerin değil bütün çalışanların yararlanmasını istediler.

Eğitim-Sen yaptığı açıklama ile eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen 'eğitime hazırlık ödeneği'nin tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2010-2011 eğitim-öğretim yılı eğitime hazırlık ödeneğini için 515 TL ödenmesini önerdiğini hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Değer göstergesi

“Eğitime hazırlık ödeneğinde herhangi bir artış yapılmayarak geçen yıl olduğu gibi 515 TL olarak belirlenmiş olması, Türkiye'de eğitim emekçilerine ne kadar değer verildiğinin somut bir göstergesidir. Her eğitim-öğretim yılında sadece öğretmenler değil, hizmetlisi, memuru ile tüm eğitim ve bilim emekçileri çeşitli hazırlıklar yapmaktadır.
Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, sadece öğretmenlere eğitime hazırlık ödeneği ödemektedir. Diğer eğitim emekçilerinin harcadığı emek görmezden gelinmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.