Eğitim-Bir-Sen'den Cumhuriyet Gazetesi'ni tepki

Eğitim-Bir-Sen'den Cumhuriyet Gazetesi'ni tepki

Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Cemil Erkan, Ankara'da bir okulla ilgili Cumhuriyet gazetesinde çıkan 'Alevi -Sünni ayrımı' haberin kirli bir oyun olduğunu savundu.

Cemil Erkan, yazılı açıklamada, "Öğretmen öğrencileri sıralara ayrı oturttu spotuyla verilen habere konu edilen hususlar tam bir düzmece ve çarpıtmadır. Bir grup öğrencinin okulda dini vecibelerini yerine getirebilecekleri yer gösterilmesi taleplerini önlemek için organize bir hareketle mühendisliğe soyunan ve 28 Şubat'ta görmeye alışık olduğumuz düzmece haberlere sarılanların kirli tezgâhları sırıtmaktadır.

Okulda mescit açılması için öğrencilerin ailelerinden imzalı dilekçe getirmeleri yönünde baskı yaptığı iddiası ile hedefe oturtulan Tarih öğretmeninin dilekçe getirmeyen öğrencileri Alevi-Sünni diye ayrı oturtarak 'Komünistler ve Aleviler kucak kucağa oturan milletlerdir' dediğini iddia edenlerin attıkları iftiradan yüzleri kızarmalıdır. Bunu organize edenlerin kimler olduğunu ve kimleri maşa olarak kullanmaya çalıştıklarını biliyoruz. Okulun huzurunu bozmaya ve öğrenciler tarafından sevilen birkaç öğretmeni okuldan göndermeye yönelik tezgâh kuranların yaptıkları kirli oyun deşifre olacaktır. Kendi kişisel hesaplarına ve husumetlerine öğrencileri alet ederek yol almaya çalışanların iğrençliklerinin kesinlikle ortaya çıkacağına inanıyoruz." dedi.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1027563-egitim-bir-senden-cumhuriyete-tepki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.