Eğitim Bir-Sen'den Abbas Güçlü'ye Uyarı!

Eğitim Bir-Sen'den Abbas Güçlü'ye Uyarı!

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Celal DEMİRCİ'nin ''Abbas Güçlü Öğretmenlerden Özür Dilemelidir.'' başlıklı basın açıklaması.

CNNTÜRK  Televizyonunda 25.05.2014 tarihinde 10:00- 11:20 saatleri arasında Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu Keyfi Programında izlediğimiz yazar Abbas Güçlü;

 

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Sınavlarında öğrencilerin kendi okullarında sınava girdiğinden hareketle öğretmenlerinde kendi öğrencilerinin başında sınava girdiğini, dolayısı ile bu durumun öğrencilerin başarılı olmalarına neden olduğunu ima eder tarzda öğretmenlerimizi zan altında bırakabilecek bir açıklama yapmıştır.

 

      Abbas Güçlü gibi eğitim kamuoyunda saygı duyulan bir ismin açıklama yaptığı konuda kesin bilgi sahibi olmasını beklerdik… Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma durumunu Abbas Güçlü ismine yakıştıramadık. Çünkü TEOG Sınavlarında öğrencilerin kendi okullarında sınava girdiği bilgisi doğru olmakla beraber, sınav gözetmeni olarak görevlendirilen öğretmenler başka okullardan görevlendirilmekte olup; öğretmenlerin kendi öğrencilerine sınav gözetmenliği yapması gibi bir durum söz konusu değildir.

      Kaldı ki öyle bile olsa yüz binlerce öğretmeni zan altında bırakacak açıklamalardan kaçınılması gerekmektedir. Aksi takdirde yüz binlerce öğretmenin potansiyel suçlu ilan edilmesi algısı ortaya çıkacaktır.

 

      Program sırasında gönderilen tweetleri program sunucusu Hakan Çelik'in okuması ve TEOG konusunda yanlışlık olabileceğini ifade eden tweetler geldiğini ifade etmesinden sonra Sayın Abbas Güçlü'nün hatasını düzeltme erdemini göstermesi beklenirken, hatanın düzeltilmeyip akabinde programın bitmiş olması eğitimcileri üzmüştür.

 

      Eğitim kamuoyu ve zan altında kalan yüz binlerce öğretmen adına Sayın Abbas Güçlü'den hatasını düzeltip, özür dilemesini bekliyoruz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

                                                                             Celal DEMİRCİ

                                                                             Eğitim-Bir-Sen

                                                                   İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.