Egemen Bağış Başmüzakerecilik Görevini Yürütmek Üzere Devlet Bakanlığı'na Atandı

Egemen Bağış Başmüzakerecilik Görevini Yürütmek Üzere Devlet Bakanlığı'na Atandı

ANKARA (ANKA) - İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın, AB makamlarıyla yapılan tam üyelik görüşmelerinde Başmüzakereci görevini yürütmek üzere Devlet Bakanlığı'na atandığı bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa Birliği makamlarıyla yapılan tam üyelik görüşmelerinde, 'Başmüzakereci görevini yürütmek üzere, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış Devlet Bakanlığı'na atanmıştır” denildi.

-BAĞIŞ'IN ÖZGEÇMİŞİ

AKP İstanbul Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış İlişkiler Danışmanı olan Egemen Bağış aynı zamanda Türkiye-A.B.D. Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütüyor. Aslen Siirt'li olan Bağış 1970'de Bingöl'de doğdu. 1985-2002 yılları arasında ABD'de yaşamını sürdürdü. Bu süre içerisinde ABD'deki Türk derneklerinde çeşitli görevler aldı. 1956 yılında kurulan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun iki kere arka arkaya oy birliğiyle seçilerek iki dönem başkanlığını yürüttü. 1993 yılında ABD City University of New York'a bağlı Baruch College'da işletme - İnsan Kaynakları Yönetimi Lisans ve 1996 yılında Kamu Yönetimi Yüksek Lisans derecelerini aldı. New York'taki Turkish Link isimli danışmanlık ve tercüme bürosunun kurucusu ve sahibi. Üst düzey çevirmenlik tecrübesine de sahip. ABD Başkanları William Jefferson Clinton ve George W. Bush, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ABD Dışişleri Bakanlar Madeleine Albright, Collin Powell ve daha pek çok lidere tercüman olarak hizmet verdi. Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışında Yaşayan Türkler Danışma Kurulu üyeliği de yapan Bağış, evli ve iki çocuk babası. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.