EBS Sivil İtaatsizliğe Devam Edecek

EBS Sivil İtaatsizliğe Devam Edecek

EBS Sivil İtaatsizliğe Devam Edecek

Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 10 Milyon İmza toplayıp hükümete teslim ettikten sonra somut adım atılmaması üzerine 18 Mart 2013 itibariyle sivil itaatsizlik eylemi başlatan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen dönem sonuna kadar eylemi devam ettirmişti.
 
2 Eylül Pazartesi günü, 2013-2014 eğitim öğretim yılı dolaysıyla öğretmenler işbaşı yapacaklar. Kamuda başörtüsü özgürlüğünü de içeren kılık kıyafet eyleminin devam edip etmeyeceği merak ediliyordu.
 
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, twitter adresinden merak edilen sorunun cevabını vermiş oldu.  Yalçın; “Sendika olarak kararlılığımızda en ufak sapma yok” dedi.
 
İşte O Twitler:
 
2 Eylül itibariyle öğretmenlerimiz okullarda olacak.Seminer döneminin öncelikle verimli geçmesini diliyorum.Soru:Sivil İtaatsizlik devam mi?
 
Danıştay 12.Dairesinin Başörtüsü kararı, Kamu Denetçiliğinin açıklamaları, iktidarın irade beyanı niteliğindeki açıklamaları ortadadır.
 
12 Eylül bakiyesi ucube yönetmelik çöpe atılana kadar Sivil İtaatsizlik sürecektir. Üyelerimizi eylemi kesintisiz uygulamaya davet ediyorum
 
Kimse işgüzarlık yapmamalı ve demokratik kültür gereği kılık kıyafet sorun edilmemelidir. Sendika olarak kararlılığımızda en ufak sapma yok
 
aliyalcintwitter.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum