Düşen uçak "Havada patlamış gibi"

Düşen uçak "Havada patlamış gibi"

Kaymakam açıklama yaptı..

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, Muradiye Sarnıç köyü yakınlarına düşen askeri uçakla ilgili olarak ekiplerin bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü ancak şu ana kadar pilota ulaşılamadığını söyledi.

Saçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın düşmesinin ardından çok sayıda ekibin bölgeye geldiğini belirterek, parçalara bölünmüş uçağın enkazına Muradiye Sarnıç köyüne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta ulaşıldığını kaydetti.

Uçağın enkazının geniş bir bölgeye yayıldığını ifade eden Saçan, ''Şu ana kadar elimize ulaşan bilgiler, uçağın havada patladığı izlenimi taşıyor. Ekipler, bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Ancak şu ana kadar pilota ulaşılamadı'' diye konuştu.

"KÖYLÜLER UÇAĞIN PATLAMASINA ŞAHİT OLMUŞ"

Uçak kazasını jandarmaya haber veren köylülerden İsmail Seymen, yatsı namazının ardından evine gittiği sırada uçağın düşüş anını gördüğünü ve büyük kırmızı bir ateş topunun parladığını söyledi. Evine gittiği sırada bir gürültü duyduğunu ve döndüğünde Suuçtu şelalesi civarında büyük ve kırmızı bir ışığın yandığına şahit olduğunu anlatan Seymen, uçağın patladığını söyledi.
Necmi Ören isimli köylü ise, patlamayı duyduktan sonra bölgeye gittiklerini ve enkazı aradıklarını belirterek, "Bölgeye çok sayıda komutan geldi. Kurtarma ekipleri geldi. Ancak uçak paramparça olmuş. Düştüğü bölge ormanlık, ağaçların dallarını kırmış. Küçüklü büyüklü parçaları bulduk" dedi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.