Duruşmaya G-3 mermisiyle geldi

Duruşmaya G-3 mermisiyle geldi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de yapılan yargılamanın dünkü duruşmasına, Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz, Ümit Sayın, Selim Akkurt, Erkut Ersoy, Mehmet Adnan Akfırat, Doğu Perinçek ve Mete Yalazangil dışındaki 23 tutuklu sanık katıldı.

Tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk, Asım Demir, Fuat Turgut ile Sedat Peker de duruşmada hazır bulundu. Sanık kürsüsüne ilk olarak Asım Demir çıktı.

GİZLİ BELGE ŞAKAYMIŞ!

Asım Demir'e, aynı davanın tutuklu sanıklarından Kemal Kerinçsiz'le yaptığı bir telefon konuşmasında kullandığı, "Şeyi aldım yani Atilla'dan gizli belgeler var demiştin ya." ifadesi soruldu. Sözü edilen 'gizli belge' konusunda da şaka amaçlı aldığı sarı zarfı Kerinçsiz'e götürdüğünü, Kerinçsiz'in bu tür şakalar yapmasına kızıp, "Bu mu gizli belge?" diyerek kendisine bir mahkeme kararı olan kâğıdı gösterdiğini iddia etti. Demir, tutuklu sanık Oktay Yıldırım'ın bir gün dernek binasına geldiğini ve hızla toplantı salonuna gittiğini, burada Kerinçsiz ile kavga ettiğini söyledi.

Duruşmada ilginç bir gelişme yaşandı. Tutuksuz sanıklardan Fuat Turgut'un geçişi sırasında cezaevi girişindeki x-ray cihazı alarm verdi. Turgut'un çantasında yapılan aramada bir adet G-3 mermisi bulundu. Turgut, bunun eski bir G-3 tüfek mermisi olduğunu söyleyerek, Çanakkale ziyaretinde bir komutan tarafından kendisine hediye edildiğini savundu. Mermiye el konuldu. Hrant Dink davasına bakan mahkeme, Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'a, Ergenekon'da 'terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı gerekçesiyle yasaklama getirmişti.

Bu devirde darbe isteyenler psikolojik tedavi görmeli

Ergenekon davasının 88. duruşmasında Sedat Peker de sanık kürsüsüne çıktı. Başka suçtan hükümlü olan Peker, günümüzde darbe isteyenlerin psikolojik sorunları olduğunu anlattı. Peker, mahkemede Savcı Zekeriya Öz ile yaptığı konuşmayı şöyle aktardı: "Savcı, askerî darbeye zemin hazırlamak için kurulan örgüte üye olduğumu söyledi. Ben de, 'Bu düşünceye sahip insanların gideceği yer, savcılık ya da mahkeme değil Adli Tıp Kurumu tarafından sevk edileceği psikiyatri servisleridir. Bu tür düşüncede insanlar olabilir ancak ben bu tür düşüncede olan birisi değilim.' dedim.'' Sedat Peker, Veli Küçük'e araba tahsis ettiği iddialarını yalanlarken şunları söyledi: "Bu yönde talebi olsa yerine getirirdim. Bana emretsin, tık alırım. Bir dediğini iki etmem. Ama böyle bir şey olmadı." Veli Küçük'le yasal çerçeveler dışında muhabbetinin olmadığını ifade etti. Korkut Eken ile Veli Küçük'ü barıştırmayı düşündüğünü ancak yan yana getiremediğini anlattı. Adil Serdar Saçan'ın kendisini defalarca gözaltına aldırdığını anlatan Peker, 'Saçan'ın insanlığa karşı suç işlediği için AİHM'de yargılanması gerektiğini' söyledi. Peker, "Gözaltında herkes bir yerini bıraktı. İşkence yaparken doktorlarla bilimsel olarak çalışıyorlardı. Kiminin kalbi dağıldı." dedi.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.