'Dünyada yükselen değer ve İslam'

'Dünyada yükselen değer ve İslam'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, ''Din dünyada yükselen bir değerdir ve bunun öncülüğünü de İslam dini yapıyor'' dedi.


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Aydın, Antalya'nın Alanya ilçesinde, hayırsever Gündoğmuş ailesince yaptırılan Ali Rıza Gündoğmuş Camisi ve Şükrü Gündoğmuş Kız Kuran Kursu ile lojmanının açılışını yaptı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, dinin cehalete bırakılacak bir unsur olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Kimse bir başkasından dinini bırakmasını isteyemez. Din, dünyada yükselen bir değerdir ve bunun öncülüğünü de İslam dini yapıyor. Önemli olan insanlara dini doğru anlatabilmektir. Yaptığımız dini tesisler sayesinde doğru anlatımı yapıyoruz. Bu yüzden sadece Müslümanlar değil, diğer dinlere mensup olanlar, hatta dini inancı olmayanlar bile ülkemizde kuran kurslarının açılmasından memnuniyet duyacaklar. Burada ve diğer eğitim yuvalarımızda elinden ve dilinden emin olacağımız insanlar yetiştiriyoruz.''

Kaliteli hizmet için nitelikli insanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aydın, ''Bu da eğitim sayesinde olur. Din, cehalete bırakılacak bir unsur değildir. Din cehalete bırakılınca iki ucu keskin bıçak gibi olur. Onun için Müslümanlar olarak cehaletten uzak olmak için Peygamberimizin yolunda ilerlemeliyiz. Dini bilgileri güncel tutmalıyız'' diye konuştu.

Aydın, açılışın ardından Naciye Gündoğmuş ile daha önce cami ve kuran kursu yaptıran hayırseverler Enver Özmüftüoğlu, Hacı Osman Uçdan ve Durali Yıldız'a teşekkür plaketi verdi.

Açılışı yapılan kuran kursu ve 6 bölümden oluşan lojmanının 60 öğrenci kapasiteli olduğunu belirten yetkililer, Alanya'daki cami sayısının 357'ye, kuran kursu sayısının ise 14'e yükseldiğini kaydettiler.


AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.