Dünya canlı izledi

Dünya canlı izledi

Filipinler'de işten çıkarılan eski bir polis müfettişi bir yolcu otobüsünde bulunan 15 Hong Konglu turisti rehin aldı. Filipin polisi otobüse operasyon düzenledi.

Yaklaşık 10 saat süren rehine krizi sonrası gerçekleşen operasyon sonucunda, otobüsten 4 kişi sağ çıkarıldı. Eylemci öldürüldü. Diğer rehinelerin ise öldüğü tahmin ediliyor.
13:24 | 23 Ağustos 2010


Filipinler televizyonundan da canlı olarak yayınlanan başkent Manila'daki olayda, polis yetkilileri ile 55 yaşındaki Rolando Mendoza arasında görüşmeler yapıldı ancak sonuç alınamayınca operasyon başladı. Polis, otobüsün lastiklerini ateş ederek patlattı.

Otobüsün şoförü ise kargaşadan yararlanarak yarım saat önce kaçmayı başardı. 100 polisle düzenlenen operasyon yaklaşık 1 saat sürdü.

SWAT ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sırasında saldırganın vurularak öldürüldüğü tahmin edilirken, otobüsten şu ana kadar 4 kişinin de sağ çıktığı görüldü.

Operasyon sırasında polis balyozlarla otobüsün camlarını kırdı, hem ön kapıdan hem de acil giriş kapısından içeri girmeye çalıştı. Ancak bu çabalar da sonuç vermedi. Eylemci operasyon sırasında öldürdüğü rehinelerden biriyle de otobüsün kapısını kapattı.

EN AZ İKİ REHİNE ÖLDÜ

İşini geri istediğini söyleyen Mendoza, otobüsteki iki Hong Konglu'yu öldürdüğünü iddia etmişti. Elinde M-16 tüfek bulunan Mendoza, talepleri yerine getirilmezse diğer rehineleri de vuracağını söylemişti.

8 KİŞİYİ SERBEST BIRAKMIŞTI

Otobüsteki yolcuların yaşlarının 4 ile 72 arasında değiştiği bildirildi. Otobüste operasyon anında 15 kişinin bulunduğu ifade edilmişti. Rolando Mendoza isimli eski polis, 3'ü çocuk 8 kişiyi serbest bırakmıştı.

Mendoza'nın 1986 yılında emniyet müdürlüğü tarafından Filipinler'in en iyi 10 polis memurundan biri seçildiği ve üstün hizmet madalyası aldığı bildirildi. Ancak polis tarafından yapılan açıklamaya göre, Mendoza 2008 yılında işkence suçlamalarından ötürü işten çıkarıldı.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.