-Dsp'li Sezer:“Akp’nin Tutumu Nedeniyle Öğretmenlerimiz Baskı Altında

-Dsp'li Sezer:“Akp’nin Tutumu Nedeniyle Öğretmenlerimiz Baskı Altında

-DSP Genel Başkanı Sezer, AKP Hükümeti'nin 6 yıldan beri yandaş kayırmacılığı ile sergilediği tutum nedeniyle öğretmenlerin büyük bir baskı altında olduğunu söyledi.

ANKARA (ANKA)- DSP Genel Başkanı Sezer, AKP Hükümeti'nin 6 yıldan beri yandaş kayırmacılığı ile sergilediği tutum nedeniyle öğretmenlerin büyük bir baskı altında olduğunu söyledi. Sezer, “Binlerce okul yöneticisi ve öğretmenimiz AKP'nin bu anlayışı sonucu mağdur edilmiş ve 10 binlerce öğretmenimiz emekli olmak zorunda bırakılmıştır” dedi.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sezer mesajında, ülkenin geleceği için özgür bireyler yetiştirmek amacıyla, tüm zorluklara karşın özveriyle görev yapmakta olan öğretmenlerin, günümüz Türkiye'sinde çok zor bir dönem yaşamakta olduğunu kaydetti.
AB üyelik sürecinde, AB'ye üye ülkelerin öğretmenlerine göre Türkiye'deki öğretmenlerin daha çok emek verdiğini, buna karşılık emeklerinin karşılığını yeterince alamadıklarını ifade eden Sezer, “Tüm aile bireyleriyle büyük bir geçim sıkıntısı içinde bulunan öğretmenlerimizin ek ders ücretleri de çok yetersizdir” dedi.
Öğretmenlerin çağdaş yaşam standartlarına kavuşturulması, çağdaş donanımlı ortamlarda görevlerini huzur içinde yapabilmeleri için koşulların iyileştirilmesi gibi gereksinimlerin, AKP Hükümeti'nce umursanmadığını vurgulayan Sezer, mesajında şöyle dedi:
“Türk tarımının çökertilmesi, köylerin yaşanamaz hale getirilmesi sonucu kentlere büyük bir nüfus göçü yaşanmaktadır. Kentlerimizdeki okullarımızın büyük bölümünde hala 60-70 kişilik sınıflarda eğitim yapılmaktadır. AKP Hükümeti, okul ve derslik yatırımlarını tümüyle eğitim sever yurttaşlarımızın çabalarına bırakmış durumdadır. Bugün her şeye rağmen, ülkemizde eğitim öğretim hizmetleri, büyük ölçüde öğretmenlerimizin meslek sevgisi ve bilinciyle, gösterdikleri özverili çalışmalarla sürmektedir.
Hükümet'in, beceriksiz ve art niyetli yaklaşımla reva gördüğü bu yaşam ve görev yapma koşulları, saygıdeğer öğretmenlerimize uygulanan bir zulümdür.
DSP İktidarı'nda, öğretmenlerimiz hak ettikleri çağdaş yaşam standartlarına kavuşturulacak, AB standartlarında görev yapabilme koşullarına sahip olacaktır.
Öğretmenlerimiz, DSP iktidarında her türlü baskı ve müdahaleden uzak tutulacak ve sendikal haklardan en etkili biçimde yararlanmaları sağlanacaktır."
(ANKA)
(BEL/BÜN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.