Down sendromlular'bizde varız'dedi

Down sendromlular'bizde varız'dedi

Konya Gökçem İletişim, Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi'nin 4. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen geceye, Down Sendromlu minikler ise sergiledikleri birbirinden güzel programlar ile 'Bu toplumda biz de varız' mesajı verdi.

 

Kuruluşunun 4. yıldönümünü aynı zamanda Dünya Down Sendromlular Günü olan 21 Mart’ta Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen coşkulu bir etkinlik ile kutlayan Gökcem İletişim, Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi yakaladığı başarı ile bir kez daha adını duyurdu. Dev Çelik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu ve eşi Yasemin Devecioğlu tarafından Down Sendromlu oğulları Gökhan için 2007 yılı Temmuz ayı içerisinde kurulan eğitim merkezinde bu gün onlarca minik eğitim görme imkânına kavuştu. Sadece kendi oğlu ve oğlu gibi olan Down Sendromlu miniklerin eğitimi için hayata geçirilen merkez 4 yıl içerisinde adını sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde duyurmayı başardı.

ENGEL TANIMADILAR

Dünya Down Sendromlular Günü olan 21 Mart’ta Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte 6 yaşındaki Emirhan Güleryüz apachi dansı ile geceye damgasını vurdu. Yaptığı hareketler ve dans ile salonda herkesi çoşturan Emirhan’ın gayretinden etkilenen Zerrin Özer duygusal anlar yaşadı. Emirhan’ın gösterisinin ardından sahneye uğur böceği kostümleri ile çıkan öğrenciler geceye renk kattılar. Down Sendromlu öğrenciler dans gösterisi ve ardından muhteşem ney müziği eşliğinde sema gösterisi yaptılar. Gösterilerinin ardından Down sendromlu öğrenciler “Engelli olmamız, engelleri aşamayacağımız manasına gelmez’’ mesajını  verdiler.

GECENİN SÜRPRİZİ ZERRİN ÖZER’Dİ

Geçtiğimiz yıllarda kutlanan ‘21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde gerçekleştiren etkinliklerde hem minikleri hem ailelerine bir sürpriz yaparak sanatçı Yavuz Bingöl, Murat Kekilli gibi ünlü sanatçıları konuk eden eğitim merkezi kurucuları bu yılda yine bir sürpriz yaparak ünlü sanatçı Zerrin Özer’i minikler ve aileleri ile buluşturdu. Minikler ve salonu dolduran yüzlerce aile sanatçı Zerrin Özer’i bir anda karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Konya’da olmaktan ve böylesine anlamlı bir geceye katılmaktanmutluluk duyduğunu ifade eden Özer, “Gördükleri eğitim ile kendilerini kanıtlayan minikler beni gururlandırdı. Gurur veren bir başka tablo ise bu yavrularımıza hem eğitim merkezi hem gönül kapılarını açan Devecioğlu çifti ile yavrularının bu durumda olduklarına sitem etmek yerine onların eğitimlerine ve kendilerini kanıtlama isteklerine destek olan tüm anne babaların oluşturduğu birliktelik idi. Hepinizi yürekten kutluyorum” dedi. Sanatçı Özer konuşmasının ardından birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı unutulmaz bir konser vererek miniklerin gönüllerini aldı.

DESTEK VERENLERE PLAKET VERİLDİ

4. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen programın açılışında konuşan Dev Çelik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gökcem İletişim, Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi kurucusu Uğur Devecioğlu, “Özel Eğitime gereksinim duyan çocuklar olarak nitelediğimiz ‘Down Sendromlu’ çocukların eğitiminin başarılı bir şekilde yürümesi için eşim ile birlikte 4 yıl önce hayata geçirdiğimiz Eğitim merkezimizde vizyonumuz, farklı gelişen çocukların eğitim çalışmalarında özel eğitimin evrensel ilkeleri hedef alınarak program geliştirmek, çağın gerektirdiği fiziksel ve teknik donanımlarla bu programları uygulamaktı. 4 yıl sonra gördük ki bu hedefimizi fazlası ile gerçekleştirdik. Miniklerimizin sergilediği birbirinden güzel gösteriler bunun en güzel kanıtı idi. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan sanatçı dostlarımıza, protokolümüzün değerli üyelerine, tüm sevdiklerimize Gökçem ailesi ve tüm Down Sendromlu yavrularımız adına teşekkür ediyorum” dedi. Programın ardından Devecioğlu ailesi gecede kendilerini yalnız bırakmayan tüm sanatçı ve eğitim merkezine katkıları geçenlere teşekkür plaketi verdi.

Gökçem Eğitim Merkezi, kuruluşunun 4. yılında sergilediği program ile başarılarını bir kez daha kanıtladı.

Down Sendromlu çocukları yalnız bırakmayan sanatçı Zerrin Özer birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı konser ile miniklerin ve ailelerinin gönüllerini aldı

haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.