Domuz gribine yakalanan aile VİP'te milletvekili kapıda...

Domuz gribine yakalanan aile VİP'te milletvekili kapıda...

Türkiye'ye girişleri sırasında Atatürk Havalimanı'nda domuz gribi virüsü taşıdıkları tespit edilen ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ABD vatandaşı iki kişi bugün taburcu edildi.

ABD Konsolosluğu'na ait bir araçla Atatürk Havalimanı'na getirilen altı kişilik aile, Dışişleri Bakanlığı'nın özel izniyle Atatürk Havalimanı VIP salonuna getirildi.

ABD'den Amsterdam aktarmalı olarak İstanbul'a gelen 6 kişilik aileden iki kişide domuz gribi virüsü saptanmış ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardı.Tedavileri tamamlanan iki kişi ve ailenin diğer üyeleri hastaneden taburcu edildi. ABD Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından hastaneden alınan 6 kişilik aile akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na getirildi. Dışişleri Bakanlığı'nın özel yazılı izni ile VIP salonundan geçen aile üyelerinin hepsinin yüzleri beyaz örtü ile örtüldü.VIP Salonu'ndan THY'ye ait bir otobüsle uçağa götürülen aile, saat 19.15'te Diyarbakır'a gitti.

Domuz giribi tedavisi gören ailenin VIP salonunda bulunması sırasında CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamza Çebi'de Atatürk Havalimanı'na geldi. VIP salonu önünde bulunan habercilere niye beklediklerini soran Çebi, domuz gribi tedavisi gören ailenin burada olduğunu öğrendi. Bir süre VIP salonuna girmekte tereddüt eden Çebi, ailenin VIP'e alınmasına tepki gösterdi. Habercilerin sorularını yanıtlayan Çebi," Bu aileyi neden buraya alıyorlar? Burada bir salon kendilerine ayrılmış galiba. Sanıyorum tedavi oldular öyle bir tehlikenin olmaması gerekir. İlk anda girerken tedirgin oldum. Bir salon onlara ayrılınca, maskeli arkadaşları görünce endişe ettim. Neden VIP salonu kendilerine ayrıldı, VIP personelim dir onu bilemiyorum. VIP personeli değilse böyle bir salonun kendilerine ayrılmasını doğru bulmuyorum. Özel bir statü tanınmış oluyor. Sağlık nedeniyle özel bir statü değil özel bir korumanın olması gerekiyor. Sanıyorum ikisi birbirine karışmış durumda"dedi. Bir süre VIP salonunun kapısında bekleyen Çebi, daha sonra, "Giriyorum" diyerek içeri girdi.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.