Diploman mı var, derdin var!

Diploman mı var, derdin var!

ÜNİVERSİTE MEZUNU ERKEK İŞSİZ SAYISI, 161 BİN DAHA FAZLA

Türkiye'de, Eğitim Durumuna göre İşgücü rakamları incelendiğinde, okur-yazar olmayan nüfustaki işsizliğin, Haziran'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azaldığı ve okur-yazar olmayan yalnızca 63 bin kişinin işsiz kaldığı tespit edildi. Ancak, üniversite mezunu nüfusta işsizlik Haziran'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.1 azalırken, üniversite mezunu 412 bin kişinin iş bulamadığı tespit edildi.





ANKARA - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerinden yapılan belirlemeye göre, Haziran dönemi itibariyle işgücüne katılan okur-yazar olmayan nüfus 1 milyon 235 bin kişi olurken bunun 1 milyon 172 bini istihdam edilebildi. İşgücüne katılan okur-yazar olmayan nüfusta 63 bin kişi işsiz kalırken, okur-yazar olmayan gruptaki istihdam oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.8 artış gösterdi. İşsiz sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azaldı.

Haziran dönemi itibariyle işgücüne katılan yüksek öğretim mezunlarının sayısı 3 milyon 963 bin kişi olurken bunun 3 milyon 551 bini istihdam edilebildi. İşgücüne katılan yüksek öğretim mezunu nüfusta 412 bin kişi işsiz kalırken, yüksek öğretim mezunu gruptaki istihdam oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.8 artış gösterdi. İşsiz sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.1 azaldı.

ÜNİVERSİTE MEZUNU ERKEK İŞSİZ SAYISI, 161 BİN DAHA FAZLA
Haziran dönemi itibariyle işgücüne katılan okur-yazar olmayan erkek nüfus 353 bin kişi olurken bunun 310 bini istihdam edilebildi. İşgücüne katılan okur-yazar olmayan erkek nüfusta 43 bin kişi işsiz kalırken, bu gruptaki istihdam oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.1 azaldı. İşsiz sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.4 azaldı.Bu yılın Mayıs ayına göre Haziran'da 10 bin okur-yazar olmayan erkek daha iş buldu.

Haziran dönemi itibariyle işgücüne katılan yüksek öğretim mezunu erkek sayısı 2 milyon 501 bin kişi olurken bunun 2 milyon 297 bini istihdam edilebildi. İşgücüne katılan yüksek öğretim mezunu erkek nüfusta 204 bin kişi işsiz kalırken, bu gruptaki istihdam oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.8 artış gösterdi. İşsiz sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.2 azaldı. Bu yılın Mayıs ayına göre Haziran'da istihdam edilen üniversite mezunu erkek sayısı 25 bin azaldı.

KADINLARDA OKUR-YAZAR OLMAYANLAR TERCİH EDİLDİ
Bu yılın, Haziran dönemi itibariyle işgücüne katılan okur-yazar olmayan kadın nüfus 883 bin kişi olurken bunun 862 bini istihdam edilebildi. İşgücüne katılan okur-yazar olmayan kadın nüfusta 21 bin kişi işsiz kalırken, bu gruptaki istihdam oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15.4 arttı. İşsiz sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23.5 arttı. Bu yılın Mayıs ayına göre Haziran'da bin okur-yazar olmayan kadın, işgücü piyasasında yer almadı.

Haziran dönemi itibariyle işgücüne katılan yüksek öğretim mezunu kadın sayısı 1 milyon 462 bin kişi olurken bunun 1 milyon 253 bini istihdam edilebildi. İşgücüne katılan yüksek öğretim mezunu kadın nüfusta 208 bin kişi işsiz kalırken, bu gruptaki istihdam oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.7 artış gösterdi. İşsiz sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.9 azaldı. Bu yılın Mayıs ayına göre Haziran'da 50 bin yüksek öğretim mezunu kadın, işgücü piyasasında yer almadı.

Radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.