Din değiştirmeye devlet engeli

Din değiştirmeye devlet engeli

İngiltere'de Hıristiyan bir korucu aileye verilen Müslüman genç din değiştirmek istedi..

İngiltere'de Hıristiyan bir koruyucu ailenin bakımı altına verilen genç kızın din değiştirip Hıristiyan olmaya ve vaftiz edilmeye kalktığı, bunu fark eden sosyal servisin genç kızı aileden geri aldığı bildirildi.

Genç kızın aile içi şiddete uğradığı ve bu nedenle ailesinden alınarak iki çocuklu ve dul bir Hıristiyan kadının bakımı altına verildiği, ancak ailesinin onu Pakistan'a kaçırıp zorla evlendirme tehditleri karşısında Hıristiyan olmaya kalktığı belirtildi.

17 yaşındaki genç kızın 15 yaşına kadar ailesiyle birlikte olduğu, ancak erkek çocuklarla konuştuğu için babasından defalarca sokak ortasında dayak yediği, sosyal servisin bu nedenle genç kızın ailesinden alınmasına karar verdiği kaydedildi.

Adı yasal nedenlerle gizli tutulan genç kızın, aynı sebeple adı gizlenen koruyucusu ise, genç kızın Hıristiyan olma girişimine elinden geldiği kadar engel olmaya çalıştığını savundu. "Ona ibadet etmek isterse, kendisini camiye götürebileceğimi söyledim" diyen koruyucu anne, sosyal servisin genç kızın vesayetini kendisinden almasına engel olamadı.

Belediye yetkilileri ise, koruyucu annenin en büyük görevinin genç kızın dininin korunmasını sağlamak olduğunu, ancak bu görevi yerine getiremediğini belirterek, vesayetin bu nedenle geri alındığını bildirdi.
Koruyucu annenin gelecek günlerde avukatı aracılığıyla sosyal servisin kararını temyiz etmesi bekleniyor. (A.A)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.