Devamsızlığa para cezası

Devamsızlığa para cezası

Velilerine ceza kesilen bazı öğrenciler okullarına döndü...


Şanlıurfa'da uzun süredir okula gitmeyen 3 bin 541 öğrencinin velisine, 2.5 milyon TL para cezası kesildi. Vali Okutan, “Çocuklarını göndermemekte ısrarcı veliler para ve hapis cezasına çarptırılacak” diye konuştu

Şanlıurfa'da, mazereti olmadığı halde okula gelmedikleri saptanan çoğunluğu kız 3 bin 541 öğrencinin velisine, toplam 2 milyon 462 bin 790 TL para cezası kesildi. Kentte 3 bini aşkın öğrencinin mazeretsiz olarak 1 ile 3 ay arasında derslere girmediği saptandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okula gönderilmeyen öğrencilerin velilerine, İlköğretim ve Eğitim Kanunu çerçevesinde, 300 ile 1200 TL arasında değişen idari para cezası tebliğ etti. Tebligatlarda, ilköğretimin zorunlu olduğu belirtilerek, öğrencinin okula gelmediği her gün için 15 TL ceza yazıldı.
692 öğrenci geri döndü
Bazı veliler cezayı ödeyecek durumda olmadıklarını belirtince, yetkililer çocuklarını okula göndermeleri durumunda cezaların silineceğini söyledi. 692 veli, çocuklarını yeniden okula getirdi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, “Okula gönderilen öğrenciler için cezaları uygulamaya koymayacağız ama göndermemekte ısrar eden veliler hem para hem de hapis cezasına çarptırılacak” dedi.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.