Ders Saatleri Kısalıyor, Teneffüs Süresi Artıyor

Ders Saatleri Kısalıyor, Teneffüs Süresi Artıyor

18.Milli Eğitim Şurası'nda Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı ve Mesleki Gelişimi konulu komisyonda kabul edilen maddelerden bazıları öğrencileri mutlu edecek

Komisyonda ortaöğretimde haftalık ders saatlerinin azaltılması, ders arasındaki teneffüs sürelerinin uzatılması, ortaöğretimde sınıf geçme yerine ders geçme sistemi getirilerek okulu daha erken bitirmeye imkan sağlanması gibi maddelerde görüş birliği sağlandı.




Halâ istenen seviyede olmayan kız öğrencilerin okullaşma oranlarının artırılması da komisyonda görüşülen konular arasında yer aldı. “Kız öğrencilerin ortaöğretime devamlarına ilişkin teşviklerin artırılması, yeni yatılı liseler açılması ve kız çocuklarının okula erişimi için pozitif ayrımcılık yapılması” prensip olarak benimsendi.

Komisyonda “Ortaöğretimde forma yerine kıyafetin serbest olması” hususu da dile getirildi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın serbest kıyafet uygulaması yönünde zaten bir çalışması bulunduğu hatırlatılarak, bu konuda bir komisyon kararına gerek olmadığı ifade edildi.

Her Öğrenciye Bir Enstrüman


Sanat ve Beceri konulu alt komisyonda da ilköğretim sonuna kadar her öğrencinin bir enstrüman çalması önerisi getirildi. İlköğretimde resim ve müzik ders saatlerinin yeni öğretim yöntem ve tekniklerinin gereği olarak artırılmasının istendiği alt komisyonda, ders dışı eğitim faaliyetlerinin süresinin artırılması ve “Sanat İnsanı Yetiştirme Projesi” hazırlanarak uygulamaya konulması tavsiye edildi.
memur.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.