DERS KİTABI DIŞINDA KAYNAK ALDIRMAYIN!

DERS KİTABI DIŞINDA KAYNAK ALDIRMAYIN!

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü nün "Ders Kitabı Dışında Kullanılacak Eğitim Araçları" konulu yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği "Ders Kitabı Dışında Kullanılacak Eğitim Araçları" konulu yazıyla, öğretmenlere uyarıda bulundu.

Yazıda, bazı öğretmenlerin ders kitabı dışında yardımcı materyallere başvurdukları ve bu materyalleri öğrencilere zorla aldırdıkları yönünde şikâyetler olduğu dile getirilmektedir. Öğretmenlere, materyal seçerken ders programını desteklemeyen ve velilere maddi yük doğuran araç ve gereçlerden uzak durmaları hatırlatılmaktadır.

Yazının bir bölümünde şu ifadeye yer verilmektedir: "... hazırlanan ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitapları, herhangi bir başka yardımcı bir başka yardımcı materyale ihtiyaç duymayacak şekilde hazırlanmakta ve ücretsiz olarak öğrencilere dağıtımı yapılmaktadır."

Ancak birçok branşta, belirtilen ders araç-gereçlerinden sadece ders kitaplarının hazırlandığını ve dağıtıldığını Bakanlığa hatırlatma gereği duyuyoruz. Bahsedilen "öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuz kitapları"nın, birçok sınıf ve branş için "hayalî" bir kavram olduğunu belirtelim. Özellikle meslek liselerindeki modüllerin bile kitapçıklar halinde basılıp dağıtılmadığını, bu gibi ders-araç gereçlerinin temininde öğrencilerden para isteme zorunluluğunun doğduğu, herkesin malumudur.
meb

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.