Depresyona ilaçsız çözüm

Depresyona ilaçsız çözüm

Günlük hayatı zora sokan, çağımızın çok sık görülen hastalığında yeni umut Neurofeedback yöntemi.

Uzun süre devam eden derin üzüntü hali, durgunluk, güçsüzlük, isteksizlik, karamsarlık, konuşma ve hareketlerde yavaşlama şeklinde ortaya çıkan günlük hayatı zora sokan Depresyon hastalığı hızla artmışken; Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli ABD'deyken öğrendiği Neurofeedback yöntemiyle bu hastalığa ilaçsız olarak alternatif bir yöntem sunuyor.

Çağımızın stresli ortamında hızla artan Depresyon hastalığında Neurofeedback yöntemi birçok zor vakada yardımcı olabiliyor. Beynin sınırlarını keşfetmek ve geliştirmek, geçmişten günümüze insanoğlunun en büyük hedefleri arasında yer alırken, Dr. Tanju Sürmeli, ABD'deyken öğrendiği Neurofeedback yöntemini, “Beynin İyileştirme Gücü” olarak tanımlıyor ve İstanbul'daki Özel Sağlıklı Yaşam Kliniği'nde başarıyla uyguluyor.

Neurofeedback eğitimi bir öğrenme sürecidir. Beyin eğitildikten sonra hastanın depresyondan uzaklaştığı zaman içinde tamamen bu durumdan kurtulduğu görülmüştür. Birçok hasta EEG Biofeedback tedavisi sonrası yıllar sonra bile bir daha depresyon yaşamadıklarını rapor etmişlerdir. Depresyon hastalarına ilaçsız bir yöntem sunan Psikiyatrist Dr. Tanju Sürmeli yeni çıkan kitabı “Beynin İyileştirme Gücü”nde de bu süreçleri aktarıyor.

Dr.Tanju Sürmeli hakkında:

Dr. Tanju Sürmeli, 1978 -1984 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak ''Tıp Doktoru'' unvanını aldı. Sonrasında psikiyatri ihtisas için gittiği Amerika'da, Amerika'nın ve dünyanın önde gelen Yale, Columbia-NYSPI, New York Medical College, Institute of Living, Ackerman Institute for Family Therapy, Milton Ericson Hypnosis Institute, University of Texas, San Antonio (Nöroloji Departmanı ile Psikiyatri & Nöroloji hastanelerinde ve merkezlerinde eğitim aldı. Türkiye'ye döndükten kısa bir süre sonra 2001'de Sağlıklı Yaşam Kliniği'ni kurdu. Biofeedback, Neurofeedback, Psikiyatride QEEG ve ERP kullanımı Derneği kurucusu ve başkanıdır. Sürmeli'nin uluslararası derneklerde de pek çok üyeliği ve çalıştaylarda eğitmen olarak fakülte pozisyonu bulunmaktadır.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.