Dekandan mayınlı arazi yorumu

Dekandan mayınlı arazi yorumu

Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, mayınlı arazinin verimli olduğunu ve hiç ilaçlanmamış olmasının önemli olduğunu belirtti.


Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, fakülte bünyesinde, ''Tarımsal Bioteknoloji'' bölümü kurulduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Kuran, Ziraat Fakültesi salonunda yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir kaç ziraat fakültesinde bulunan Tarımsal Bioteknoloji Bölümü için 2009-2010 eğitim öğretim yılında 30 öğrenci kontenjanı ayırdıklarını belirtti.

Açılan bölümün bölgede ve ülkede uygulanan tarımsal gelişmeye teknik ve akademik ortamda büyük katkı sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Kuran, ''Dünyada kullanılan bioteknolojileri kullanarak tarımın gelişmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda tarımsal ve hayvansal çalışmalar yanında genetik çalışmalar da yapılacaktır''dedi.

Ziraat Fakültesi bünyesinde yeni kurulan yeni bölümle toplam 9 bölüme ulaştıklarını belirten Kuran, fakültenin bu alanda gelişimini sürdürdüğünü kaydetti.


Bu arada, bir basın mensubunun Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenerek tarıma açılmasıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Dekan Prof. Dr. Mehmet Kuran, mayınlı bölgenin tarıma açılmasının önemli olduğunu ifade etti.


Kuran, ''Toprak yapısı itibariyle organik tarıma elverişlidir. Çünkü daha önce hiç ilaçlama olmamış. Bu açıdan önemli imkanları var. Toprak yorgun olmadığı için arazi verimlidir. Buranın bir de stratejik önemi vardır. Tarımsal alanı yöre insanı kullanmalıdır'' diye konuştu.


Etiketler: ziraat fakültesi dekanı prof. dr. mehmet kuran mayınlı arazi

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.