Dayan Öğretmenim!

Dayan Öğretmenim!

Türkiye, bir 24 Kasım'ı daha teşekkürlerle kutluyor. Ancak gönlü dolan öğretmenlerimizin cüzdanı hep boş kalıyor. Avrupalı meslektaşları 5 katı maaş alırken onlar ek iş peşinde koşuyor

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü... Yine ellerde çiçek, yüzlerde derin tebessümlerle öğretmenlere koşulacak! Yaptıkları her şey için şükran sunulacak! Onlar da her zamanki mutevazi ve mağrur halleriyle, bu kutlamayı dünyanın en büyük hediyesi sayacak... Ve ertesi gün... İşte o zaman yine herşey unutulacak.
Kimisi evine bir parça daha fazla ekmek götürebilmek için ders çıkışında simit tezgahına sarılacak. Kimisi ayakkabı boyacılığı yapacak. Belki eşine dostuna boyun eğip borç isteyecek, belki de banka kapılarında bekleyecek...

'İKRAMİYE' VERİLECEK!
Oysa herkes, çocuklarına iyi eğitim verilmesini isterken önce öğretmenin iyi yaşaması gerektiğini unutuyor. Bugün ABD'de bir öğretmen ortalama 3 bin dolar maaş alırken, Almanya'da 3 bin, Fransa'da 2 bin 500 euro aylıkla çalışıyor. İngiltere ise kıdemli bir öğretmenine 5 bin euro maaş vermeyi uygun görüyor. Japonya'da da bu rakam, 2 bin doları buluyor. Peki ya bizde? Ülkemizde en kıdemli öğretmen bin 650 lira maaş alıyor. Bu da yaklaşık 834 euro'ya denk geliyor. Dünyadaki birçok meslektaşı refah içinde hayat sürerken, Türkiye'nin öğretmenleri, bundan çok daha fazlasını hak ediyor... Bu arada Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 24 Kasım'da öğretmenlere bir maaş ikramiye ödenmesinin Maliye Bakanlığı ile konuşulacağını açıkladı.

İŞTE EMEKTARLARIN YORUMLARI
H.Ö. (20 yıllık öğretmen):Geçim sıkıntısı, sınıftaki performansımızı düşürüyor. Sinemaya, tiyatroya gidemiyoruz.
P.K. (15 yıllık öğretmen): Ek iş yapmadan geçinmemiz imkansız. Bu da ailemizle birlikte vakit geçirmemizi engelliyor. Çocuklarımın yüzünü bile göremiyorum.
Z.B.U. (18 yıllık öğretmen): Maddi sıkıntıları düşündükçe güler yüzümüz, sevecenliğimiz azalıyor. Geçim derdine düşmüşken çocukların payına dönmekte zorlanıyoruz.
Ö.Y. (12 yıllık öğretmen): Bazı öğrencilerin maddi durumlarının bizden çok daha iyi olması, her türlü sosyal aktiviteye katılmış olması, kendimizi kötü hissetmemize neden oluyor.
Çocuk, gittiği tatil beldelerini sayarken, biz ancak şaşırarak ve gıpta ederek dinliyoruz...
A.G. (35 yıllık öğretmen): Sadece öğretmenler gününde hatırlanmak, çiçekler, hediyeler istemiyoruz.
takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum