Davutoğlu: Yurt Dışındaki Türk Okulları Kapatılmayacak

Davutoğlu: Yurt Dışındaki Türk Okulları Kapatılmayacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yurt dışındaki Türk okullarına ilişkin, "Hayır kapatmak diye bir talimat yok. Nerden çıkmış?" açıklamasında bulundu.

YURT DIŞINDAKİ TÜRK OKULLARI

Yurt dışındaki Türk okulların kapatılması talimatı iddialarına da değinen Davutoğlu, şunları söyledi: "Bütün bu olayların üzerine biri çıkıp şu soruyu sorabiliyor: Türk okullarını kapatmak için talimat vermişsiniz? Hesap sorar gibi. Yani masum, kendilerinin hiçbir dahli yok. Onlar bu yayınları yapmamışlar. Onlar bizi ismen dünyaya şikayet etmemişler. Onlar mektuplar yazmamışlar ve bir anda siz masum Türk okullarını kapatma talimatı vermekle suçlanıyorsunuz. Olmayan bir talimat ayrıca."

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLURSA...

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda Başbakanlık koltuğuna kimin oturacağıyla ilgili olarak kendisinin de isminin geçmesinin hatırlatılması üzerine "Biz bütün hayatı, sadece siyaseti değil, ben ilmi hayat içindeyken de belli ilkeler etrafında yaşadım. Bir erdem felsefesi, bir hikmet düşüncesi üzerinde hayatımızı idame ettirmeye çalışan insanlarız. Dolayısıyla bunların hiçbirisi bizim için nihai hedef niteliği taşıyamaz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.