Dava Şampiyonu MEB

Dava Şampiyonu MEB

Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine 2005 yılı başından Mayıs 2010 tarihine kadar toplam “ 23624” dava açıldı.

Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklama şöyle;

Geçirmiş olduğu bir soruşturmaya binaen bir Türk Eğitim Sen üyesi Mili Eğitim Bakanlığına karşı kaç adet davanın açılmış olduğunu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sormuştur. Yaptığı Bilgi Edinme başvurusu sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin 11/05/2010 tarih ve 15582 sayılı yazı ile bakanlık aleyhine 2005 yılı başından Mayıs 2010 tarihine kadar toplam “ 23624” dava açıldığı bildirilmiştir.

Bu rakam bakanlığın işlemlerinden yaşanılan huzursuzlukların ve mağduriyetlerin açık ve net göstergesidir. Bu vahim tabloya rağmen bakanlık yetkililerince halen bir önlem alınmaması, bu rakamın gün geçtikçe artacağının habercisidir. Adam kayırmacı yaklaşımlara bakanlık personeli artık sessiz kalmamaktadır. Sendikaların varlığı da bu hak arayışlarını yüreklendirmektedir. Sendikalılaşma oranı arttıkça bakanlığın haksız uygulamalarına karşı yargı mercilerinde hak aramak isteyenlerin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Bakanlık sadece 5 yılda aleyhine açılan 23624 davanın ne sebeplerle açıldığını, yolunda gitmeyen durumları ve personelin neler beklediğini tespit ederek artık gerekli tedbirleri almalıdır. Aksi takdir de mutsuz ve huzursuz çalışanlar sebebi ile eğitimin her alanında kalite düşecektir.

Türk Eğitim-Sen olarak açılan dava sayısının çokluğundan mutlu olmadığımızın bilinmesini istiyoruz. Açılan davaların bu denli çok olması, MEB'in uygulamalarında hukukun, insan haklarının dikkate alınmadığının önemli bir işaretidir. MEB'i hukuk içinde kalmaya, insan haklarına saygıya davet ediyoruz.



TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.