Darısı her sınıfa

Darısı her sınıfa

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ilk ders zilini çaldığı okulda akıllı tahtaların yer aldığı teknoloji sınıfları tanıtıldı

Okul zilleri dün 16 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen için çaldı. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başladı. İlköğretim, ortaöğretim ve açıköğretim öğrencilerine 193 milyon 925 bin ücretsiz ders kitabı dağıtıldı. Bu yıl ilk olarak Ermeni okullarında okuyan öğrenciler için de Ermenice hazırlanan ders kitapları dağıtıldı.
Bu eğitim-öğretim yılında ayrıca ortaöğretimde ders saati sayısı azaltılarak öğrencilerin kendilerine daha fazla zaman ayırmaları amaçlandı.
Ortaöğretimde ayrıca bu yıldan itibaren başta kız öğrenciler olmak üzere taşımalı eğitime geçilecek. İlk aşamada taşımalı ortaöğretim uygulamasından 50 bin öğrencinin yararlanması planlanıyor.

'Eğitim en temel hak'
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da dün yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını öğrencilerle paylaştı, ilk ders zilini çaldı. Eğitimin tüm çocukların en temel hakkı olduğunu söyleyen Çubukçu, “Çocuklarımızı bu fırsattan mahrum bırakırsak ne kendi ayaklarının üzerinde durmasını ne üretime ve toplumsal hayata katılmasını ne de mutlu olmasını bekleyebiliriz” dedi.

Yeni teknoloji sınıfı
Yeni teknolojinin kullanıldığı bir sınıfı inceleyen Çubukçu, teknolojik altyapıyla ilgili yeni proje başlatacaklarını bildirdi. Okullarda bilişim teknolojisi sınıfları yerine bir bilgisayar ve projeksiyon cihazıyla bilişim teknolojisini sınıflara taşıyacaklarını söyleyen Çubukçu, Ulaştırma Bakanlığı ile yakında protokol imzalanacağını ifade ederek, “Bu yıl itibarıyla okullarımızın yüzde 40'ında uygulamayı hedefliyoruz” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.