Darbeciler Gitti Yönetmelikleri De Gitmeli

Darbeciler Gitti Yönetmelikleri De Gitmeli

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’de darbecilerin yargılanmasına rağmen hala darbe zihniyetinin yaptığı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin yürürlükte olduğunu, artık bu yönetmeliğin biran önce değişmesi gerektiğinin söyledi.

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’nin Mersin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Medeniyet Davamız Demokrasi Mücadelemiz' konulu konferansa katılmak açin Mersin’de bulunan Ahmet Gündoğdu, konferans öncesi Mersin Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, Üniversite ve Eğitim Kurumları Temsilcileriyle bir araya gelerek sendika çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Genel Başkan Gündoğdu, kılık ve kıyafet yönetmeliğinin artık değişmesi gerektiğinin belirterek "Bu yönetmeliği getiren darbeci Kenan paşalar gitti. Artık darbecilere yönetmeliğinizi de alın gidin deme zamanı gelmiştir.” diye konuştu.

 Gündoğdu, “Başörtüsü inanç kapsamında Allah'ın emri, demokratik bir tercih ise birinin lütfuna veya yasaklamasına bırakılacak şey midir? Öyleyse bu ülkede cinsiyet ayrımcılığı var. Bu sadece başörtülüye ayrımcılık değildir. Kadınların hayattan uzaklaştırıldığı çarpık bir sistem. İsteyen Merve Kavakçı gibi, isteyen Nazlı Ilıcak gibi isteyen başı açık isteyen başı kapalı olsun ama hiçbir kadını kimse Nesrin Ünal olmaya zorlamasın, zorlamamalı. Bu insan hakkı ihlalidir. Hıristiyan bir ülkenin meclisinde Merve Kavakçı ayakta alkışlanıyor. Bizde haddini bilmezler Merve Kavakçı'ya iç tüzükle haddini bildiriyor. Biz kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili imza kampanyasını başlattık ve elde ettiğimiz imzaları hükümet sunduk. Artık hükümet bu işi çözmeli.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, özgürlük için dünya görüşü ne olursa olsun insanların bir araya gelebileceğini söyleyerek, "Ama öbür dünyada hesaba çekilecek olmanın sorumluluğu bizim bu ülkenin dışındaki mazlumları da savunma, dertlerini de dert edinme mecburiyetini beraberinde getirir ki kastettiğim kardeşlik budur. Medeniyetten bahsediyoruz. Habeşistanlı bir köleyi Hz. Bilal yapan bu medeniyettir. Hepimiz Hz. Adem'in çocuklarıyız. Hepimiz Nuh'un gemisinden olan çocuklarız. Hiçbirimiz ırkımızdan dolayı hesaba çekilmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Terör Türkiye’nin Önündeki En Büyük Sorun

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin büyümesinin ve gelişmesinin önündeki en büyük sorunun terör olduğunu söyledi. Yıllardır, hem can hem de mal kaybının yaşandığını kaydeden Genel Başkan Gündoğdu, "30 yıldır ölüyoruz, öldürülüyoruz. Bugüne kadar bunun arkasında kim var. Amerika mı? Maliyeti ne? Bunları konuşuyorduk. Hesaplanabilir maliyeti 480 milyar TL. 15 milyon memura kaynak aktarılsa, en az yüzde 40 zamma tekabül ediyor. Şimdi 'bu sorunu çözmeliyiz' deniliyor. Çözmeliyiz. Karşı koyanlara bakıyorum. Hiçbir şey demiyorlar. Karşı koyanların elinde bir argüman yok. Soru şu: Terör bitsin mi devam mı etsin? Çözümü siyaset mi sağlasın, teröristle kavga mı etsin? Teröre bulaştıktan sonra teröristi affetme gibi bir derdimiz yok.”

Memur-Sen Mersin İl Başkanı Atilla Orçun, günün anısına Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’ya hediye takdim etti. Program üyelerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticierinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum