Darbeciler dünyada katil, Türkiye'de ressam muamelesi görüyor

Darbeciler dünyada katil, Türkiye'de ressam muamelesi görüyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'yi onlarca yıl geriye götüren darbeleri ağır bir dille eleştirdi.

12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980'de çok büyük tuzaklar kurulduğunu ve halk iradesinin önüne inanılmaz engeller konulduğunu söyleyen Günay, bu durumdan hep vatandaşın zararlı çıktığını ifade etti.



Türkiye'nin 80'li yıllarda kurulan tuzaktan kurtulmak için hâlâ çırpındığını belirtti. Günay, üstü kapalı olarak eski Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e tepki gösterirken, "Bir darbeci general, dünyanın başka ülkesinde katil, Türkiye'de ise ressam muamelesi görüyor." dedi.

Bakan Günay, 'Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin ödül törenine katıldı. Festival Koordinatörü Halime Güner, etkinlikte bu yıl '80'ler' temasının işleneceğini açıkladı. Günay, konuşmasında festivalde 80'lerin konu edinilmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Çünkü, gerçekten 80'leri hiç aklımızdan çıkarmamalıyız." diye konuştu. 80'li yılların Türkiye'nin tuzaktan geçerek büyük bir çukura düştüğü ve hâlâ içinden çıkmak için çırpındığı en karanlık zamanlar olduğuna vurgu yaptı. Bakan Günay, şöyle devam etti: "Bir darbeci generale dünyanın başka ülkesinde katil muamelesi yapılırken, ülkemizde ressam, sanatçı muamelesi yapıldığını gördük. Başka ülkelerde yargıdan kurtulmak için bunak rolünü yaptılar, bizim ülkemizde hâlâ alkışlanabiliyorlar. Demokrasiden, insan haklarından, halkoyunun her şeyin üstünde olduğundan hiçbir zaman ödün vermezsek, Türkiye kültürle, sanatla, bilimle Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine yürüyebilir. Bu ülkede insanlar hâlâ ilericilik adına darbe kışkırtıcılığı ve 'ordu göreve' pankartları açabiliyor; bunu akılla tarif etmek mümkün değil. Türkiye'de demokrasi var, sadece demokrasi."

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.