Cumhurbaşkanı Gül'den Çin'deki Türklere müjdeli haber

Cumhurbaşkanı Gül'den Çin'deki Türklere müjdeli haber

Çin'deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Guangdong eyaletinde yaşayan Türklere iki müjdeli haber verdi.

Çin ziyaretinin üçüncü ayağı olan güneydeki Shenzhen şehrinde Guangdong eyaletinde yaşayan Türkleri kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Hava Yolları'nın (THY) Çin'e sefer sayısının haftada 21'e çıkarılacağını ve eyaletin merkezi Guangzhou'da bir konsolosluk açmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Bunun üzerine salonu dolduran yaklaşık 200 kişi bu müjdeleri alkışladı.

Buradaki Türk topluluğuna yaptığı konuşmada Gül, yurtdışına yaptığı gezilerde hep genç Türk girişimcileriyle karşılaştığını, Çin'de de bunu gördüğünü söyledi. Çin'de öğrenim gören Türk öğrencilerle de karşılaştığını ifade eden Gül, dünyanın en büyük ekonomisi olacak Çin'de gördüğü Türk topluluğundan dolayı büyük sevinç duyduğunu dile getirdi.

Gül daha sonra 15 yıldır Çin'de yaşayan ve eşi Çinli olan Mehmer Söyler'in yeni doğan oğlu Fatih'i eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte sevdi.

Guangzhou Türk İşadamları Derneği'nin organize ettiği organizasyona gelen Türkler, Abdullah Gül ile bol bol fotoğraf çektirdi. Gül'e eşlik eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da buradaki Türklerin sorunlarıyla yakında ilgilendi.

Mehmet Söyler, bu tarihi ziyarette Cumhurbaşkanının Çin'e gelmesi ve sorunlarıyla yakından ilgilenmesinden ve ayrıca verdiği müjdelerden büyük memnunluk duyduğunu kaydetti. zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.