Cuma vaktinde  ve yemek saatinde sınav  olmaz!

Cuma vaktinde ve yemek saatinde sınav olmaz!

ÖĞDER Erzurum: Cuma vaktinde ve yemek saatinde sınav olmaz!

Milli Eğitim Bakanlığının bu sene ilk defa İlköğretimlerde uygulayacağı, ortaokulların 8.sınıflarının gireceği  Ortaöğretime geçiş  ortak yazılı sınavlarının tarihini yayımladığı e- kılavuzda I. Dönem  28-29 Kasım ve II. Dönem  mazeret sınavı 10 -11 Mayıs olarak belirlemiştir.29 Kasım 2013 ve 11 Mayıs 2014  Cuma gününe  denk  gelmektedir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı Perşembe günü,  İngilizce ortak sınavları Cuma günü saat 12 ’ye konmuştur. Sınavlar  perşembe ve Cuma günü  öğlen yemeği vaktine  hem de  Cuma günü Cuma namazı  saatine    denk getirilmiştir.

MEB , Sorunlara Çözüm üretirken milletimizin ortak  değerlerini , eğitimin  pedagojik ve psikolojik faktörlerini  önemsemesini istiyoruz. Cuma günü Cuma vaktinde  ve öğlen  yemek saatinde  sınavlarda görev alacak öğretmen, personel , görevli ve öğrenciler  her açıdan mağdur edilecektir.

Öğlede yemek saatinde yapılacak sınavın öğrencilerde başarısızlığa yol açacağının da bilinmesi gerekiyor. Günde üç sınav yapmayı planlayan MEB’in sınavların sonuncularını yani  Din Kültürü ve İngilizce sınavlarını  Perşembe ve  Cuma günü öğleden sonra  yapmasının hem pedagojik hem de etik olacağını düşünüyoruz.

 

ABDULLAH İKİNCİ

ÖĞ-DER

(ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ )

ERZURUM ŞUBESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.