ÇUBUKÇU'ya soru önergesi

ÇUBUKÇU'ya soru önergesi

İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, TBMM Başkanlığı'na Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun cevaplandırması isteği ile verdiği soru önergesinde Milli Eğitim'deki atama ve yer değiştirmeleri sordu.

Atamaların kanunlara aykırılık teşkil ettiğini vurgulayan MHP Milletvekili Kaya, "Kadrolaşmada sınır ve hukuk tanımayan AKP hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan yönetmelik dikkatle incelendiğinde objektiflikten, kariyer ve liyakat ilkesinden uzak hatta hakkaniyetsiz ve baştan sona çelişkilerle dolu olduğu görülmektedir. Zaten çok zor şartlar altında çalışan eğitimcilerimiz hazırlanan bu yönetmelik yüzünden yeni sorunlarla karşı karşıya kalacaktır" dedi ve şu soruları yöneltti.

1- Rotasyonun objektif ölçütlere bağlanması bu yönetmelikle nasıl mümkün olacaktır?

2-Yönetmeliğin 6. maddesinde Eğitim kurumlarını 5 kademede değerlendirildiği halde puanlamada 3. 4. 5. kademe yöneticiliğinin hepsine 1,68 puan vererek haksızlık yapmış olmuyor musunuz? Tek öğretmenli bir okulda görev yapan müdür yetkili öğretmen ile 80-100 personel ve 3-4 bin öğrenci ile eğitim yapan A tipi okul müdürünün puanının bir tutulması yanlış ve haksız bir uygulama değil midir?

3- Tercihlerine göre atanamayan okul müdürleri bilgisayar kurasına tabi tutulacağından bir il merkezinin 200 km. uzağındaki bir başka ilçeye bilgisayar kurası ile atanması mümkün olabilecektir.

Bu kişinin aile hayatı, çocuklarının okul durumu ve çalışıyorsa eş durumu dikkate alınmadan kura ile yer belirlemesini nasıl bir vicdan ve adalet mantığıyla bağdaştırıyorsunuz?

4- Yapılacak olan zorunlu yer değişikliği okul müdürlerinin istek ve iradesi dışında olacağından sürgün anlamı taşımayacak mıdır?

5- Yaklaşık 20 bin kurum müdürünü ilgilendiren bu uygulamadan bir tanesinin dahi yargı kararı ile geri dönebileceği ve bunun diğerlerine emsal teşkil edeceği düşünüldüğünde sistematik olarak geri dönüşler başlayacaktır. Bu durumun eğitim-öğretimi aylarca ve yıllarca olumsuz yönde etkilenmesine nasıl engel olacaksınız?

6- Yıllarca yönetici kadrosunda çalışmış eğitimcilerimizin kariyer ve liyakat esasları gözetilmeden hak etmedikleri okullara yönetici olarak atanabilecek olmasının önüne nasıl geçeceksiniz?

7- Bu uygulamayla amaçlanan öğretmelerin verimli çalışmasını mı sağlamaktır? Yoksa okullarda daha kolay kadrolaşmanın önünü mü açmaktır?

8- Eğitimde yeni bir kaosa neden olacak olan "rotasyon uygulamasını" daha iyi bir sistem ihdas edilene kadar ertelenmesi konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?

Ortadoğu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.