Çubukçu’dan yabancı öğrencilere diploma

Çubukçu’dan yabancı öğrencilere diploma

Türkiye'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik 6. Geleneksel Mezuniyet Töreni'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Türk cumhuriyetleri ile işbirliğine büyük önem vermerdiğini söyledi


MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Büyük Öğrenci Projesi" kapsamında Türk cumhuriyetleri ile Türkiye akraba topluluklarından Türkiye'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik 6. Geleneksel Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Çubukçu, törendeki konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı olarak katıldığı ilk toplantının böylesine anlamlı olmasını çok önemsediği belirterek, "Hepimiz biliyoruz ki değişim ve gelişimin anahtarı olan eğitim bireylerin ve toplumların gelişmesinde olduğu kadar bilgi, birikim ve kültürün gelecek nesiller aktarılmasında da hayati önem taşımaktadır" dedi. Çubukçu, şöyle konuştu:

Atatürk'ün hedefleri

"Büyük Öğrenci Projesi, hem yeni bağımsızlığını kazanan kardeş cumhuriyetlerin yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanmasında, hem de ülkeler arasındaki ortak tarihi ve kültürel bağların tazelenip, dostlukların pekiştirilmesinde büyük önem arz etmektedir. Türkiye her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Türk cumhuriyetleri ile işbirliğine büyük önem vermektedir. Bu işbirliğinde ortak tarihsel bağların yanında Atatürk'ün gösterdiği hedef ve sorumluluklara da yaklaşılmaktadır.

Onur duyduk

Eğitim sürecinizde sizleri misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Emeğin, fedakarlığın, özverinin ve güvenin eseri olan siz gençler, uygarlığın uzak ufuklarını ülkemizin yakın geleceğinde görerek, üzerinize düşen görevi yapacaksınız. Ülkesine, milletine yürekten bağlı, bilim ve teknolojinin takipçisi, araştıran, düşünen ve üreten bireyler olmalısınız."

Konuşmasının ardından öğrencilerin dans gösterisini izleyen Çubukçu, mezunlar ile ailelerine birer teşekkür hediyesi ve 22 ülkeyi temsilen birer öğrenciye de diplomalarını sundu. Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.