Çubukçu'dan "Evliya Çelebi" savunması

Çubukçu'dan "Evliya Çelebi" savunması

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nin müstehcen bulunarak toplatılmadığını belirterek, farklı yayınevleri tarafından çıkarılan kitaplarda farklı bölümlerin yer aldığı ve kitaplar arasında birlik olmadığı nedeniyle seçmeler

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nin müstehcen bulunarak toplatılmadığını belirterek, farklı yayınevleri tarafından çıkarılan kitaplarda farklı bölümlerin yer aldığı ve kitaplar arasında birlik olmadığı nedeniyle seçmelerin öğrenci seviyesine uygun ve pedagojik yapılmasının uygun olacağı kararı alındığını söyledi.


"Kitaplar arasında birlik yok"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün, "Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nden Seçmeler" adlı eserin müstehcen bulunarak toplatılıp toplatılmadığına yönelik soru önergesini yanıtladı. Bakan Çubukçu, söz konusu haberler üzerine "Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nden Seçmeler" adlı eserin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca oluşturulan bir komisyon tarafından incelendiğini söyledi. İnceleme sonunda düzenlenen raporda, eserin farklı yayınevleri tarafından çıkarılan kitaplarla karşılaştırıldığına işaret eden Milli Eğitim Bakanı, şöyle dedi:

"Her kitapta farklı bölümlerin yer aldığı ve kitaplar arasında birlik olmadığından farklı yayınevlerine ait eserlerin bulunması nedeniyle seçmelerin öğrenci seviyesine uygun ve pedagojik yapılmasının uygun olacağı görüşü belirtilmiştir. Tarihimizin en önemli kaynaklarından birisi olan Seyahatname'nin müstehcen bulunarak toplatılmasının istendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtilmektedir."

Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.