Çok kitap okuyana sertifika

Çok kitap okuyana sertifika

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nin çok kitap okuyan üyeleri düzenlenen “Yılın Okurları” sertifika töreninde sertifikalarını aldı.

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi'nin çok kitap okuyan üyeleri düzenlenen “Yılın Okurları” sertifika töreninde sertifikalarını aldı. Başkan Demircan törende ikinci kütüphanenin de yakında açılacağı müjdesini verdi.

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi 2010 yılı kitap okurlarını seçti. 2010 yılında kütüphanenin çocuk, genç ve yetişkin üyeleri arasında en çok kitap okuyanlar “Yılın Okuru” sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen tören oldukça coşkulu geçti. Bilgiyle donatılan kütüphanedeki törende sahne çocuklarındı. Kütüphane üyelerinden 10 yaşındaki Zeynep Buse Demirbozan'ın kütüphane hakkında yaptığı konuşma ile başlayan program, 10 yaşındaki Perihan Eryeğin ile Şevval Eskioğlu'nun okuduğu şiirlerle devam etti. Başkan Demircan başta olmak üzere salonu dolduranlar tarafından yoğun alkış alan konuşmalar ve şiirlerin ardından sertifika dağıtımına geçildi. Bu yıl sertifika almaya hak kazanan kütüphane üyelerinden kütüphanenin kitapları arasından 1 yılda 83 kitap okuyan 14 yaşındaki Özlem Keskin, 1 yılda 81 kitap okuyan 28 yaşındaki Selma Bayrak, 1 yılda 51 kitap okuyan 37 yaşındaki Bircan Özbek sertifikalarını ve hediye kitaplarını Başkan Demircan'ın elinden aldı.

İkinci Kütüphane Okmeydanı'nda Yükselecek

Sertifika törenine ilçedeki ilköğretim okullarının yöneticileri, öğretmenler, çocuklar ve sertifika alan okurların aileleri katıldı. Başkan Demircan'a yoğun sevgi gösterisinde bulunan çocuklar kütüphane için kendisine teşekkür ederek, ilçede daha çok kütüphane yapılmasını istedi. Bu istek karşısında oldukça mutlu olan Demircan ilçedeki ikinci çocuk kütüphanesinin kısa bir süre sonra Okmeydanı'nda faaliyete geçeceği müjdesini verdi. Demircan, “Beyoğlu'ndaki çocuklarımız Turabibaba Kütüphanesi'nin gölgesinde yetişiyor. İki yıl önce hizmete giren kütüphanemize bugüne kadar 4.000 çocuk üye olmuş. Ayrıca, yılda 10.000 insan kütüphaneden yararlanıyor. Beyoğlu'nu kütüphanelerle donatacağız. Beyoğlu'nun ikinci büyük kütüphanesini Okmeydanı Semt Konağı'nın bahçesinde inşa ediyoruz. Kısa bir süre içinde hizmete girecek ve böylece daha çok yavrumuz kitaplarla buluşacak, geleceklerini aydınlatacak” dedi.
internet haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.