Çocuklarımı sömürmeyin

Çocuklarımı sömürmeyin

ABD'nin yeni First Lady'si Michelle Obama, iki kızı Sasha (7) ve Malia'nın (10) adlarını taşıyan oyuncakları üreten firmaya sert tepki gösterdi ve "Çocuklarımı sömürmeyin" dedi.

Michelle Obama'nın Sözcüsü Katie McCormick Lelyveld, Chicago Sun Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Genç ve sade vatandaşların pazarlama amaçları için kullanılmasının uygun olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Sasha ve Malia oyuncakları "Ty Inc" tarafından üretiliyor. Şirket Sözcüsü Tania Lundeen, daha önce, Obama'nın kızlarından esinlendiklerini ifade etmiş ve "Nasıl direnebilirdik" demişti. Adı belirtilmeyen bir başka şirket yetkilisi de, "Umarız Obama'nın kızları bu oyuncakları sever" ifadesini kullanmıştı.

Ancak Lundeen, "Tatlı Sasha" ve "Harika Malia" oyuncak adlarının, Obama'nın kızlarına benzedikleri için değil "çok güzel birer isim" oldukları için seçildiklerini iddia etmişti. Lundeen, oyuncakların Sasha ve Malia'nın kopyaları olmadıklarını da öne sürmüştü.

9.99 dolara satılan Sasha ve Malia oyuncakları bu ay piyasaya çıktı. "Ty Inc" firması daha önce "Beanie Babies" oyuncaklar dizisi ile çok büyük pazarlama başarısı yakaladı ve Forbes'a göre 4.4 milyar dolarlık gelir sağladı.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.