Çocuklar bizim kara sevdamız

Çocuklar bizim kara sevdamız

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “ Ankara eğitimde Türkiye'nin en başarılı ilidir” dedi.

Okulların Ankara'da sorunsuz açıldığını belirten Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “Muhakkak eksiklerimiz var, bunları tamamlamaya çalışıyoruz. Ancak ciddi bir sorun yaşanmadan eğitim yılına başladık. Ankara eğitimde Türkiye'nin en başarılı ilidir” dedi.


TRT Ankara Kent Radyosu'nda Karış Karış Ankara programına katılan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan önemli açıklamalarda bulundu. Okulların açılmasının ardından başta kendisi olmak üzere tüm yöneticilerin sorumluluklarının arttığını söyleyen Aydoğan, “Çocuklar bizim kara sevdamızdır, bu sorumluluğu üstümüzde taşıyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Okulların geçen hafta tüm kademelerde açıldığını hatırlatan ve Ankara'nın eğitime hazır bir şekilde yeni döneme başladığını belirten Aydoğan özetle şunları söyledi:
Ankara en başarılı il
“Ankara bin yeni derslikle yeni eğitim öğretim yılına girdi. Bu 50 okul demektir ki Türkiye'de böyle başka bir il yoktur. Eğitim sürekli iyileştirme yapılması gereken bir sektör. Hala kalabalık sınıflarımız var. Ama bir taraftan da çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Okulların imkanları neredeyse eşit hale gelmiştir. Sosyo-kültürel farklılıklar kuşkusuz vardır. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Bugün dünyanın en önemli dergilerinden birisinin yaptığı araştırmada 'Ankara Türkiye'nin eğitim konusunda en başarılı ili' diyor. Bunu bir İngiliz kuruluşu tescil ediyor.
Çocuklar her şeyden önemli
Öğretmenlerin, öğrenciler ve velilerin hizmetkarları olduğunu ve bu anlayışla hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Aydoğan, “Çocuk okul kapısından içeri girdiğinden itibaren eğitimcilere emanet edilmiş kutsal varlıklar olarak algılanmalı. Hepimiz çocuklarımızın daha iyi eğitim görmeleri için çalışan hizmetkarlarız. Çocuklarımız her şeyden daha önemlidir. Onlar bizim kara sevdamızdır. Tüm eğitimciler için de bu böyle olmalıdır” dedi.

Bana direkt ulaşın

OKULLARDA yaşanan sıkıntıları hem velilerin hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin direk olarak kendisine bildirebileceğini belirten Aydoğan, “Her sabah odama gelir gelmez ilk işim e-postaları kontrol etmek oluyor. Eğitim gören yavrularımız da aileleri de öğretmenlerimiz de bana ulaşabilirler. Yaşadıkları tüm sıkıntıları benimle paylaşabilirler. '[email protected]' e-posta adresini her sabah kendim kontrol ederek sıkıntıları çözmeye çalışıyorum” dedi.

Habersiz denetim yapıyoruz

İNSANİ değerleri yüksek fertler yaratmak, derslik yapmaktan da okul yapmaktan da matematik fen bilgisi öğretmekten de önce gelen bir konudur. Bunun için de güvenli okullarda öğrencilerin eğitim görmeleri gerekiyor. Ankara polisiyle ortak çalışmalarımız sayesinde iki yıllık görevim süresince hiç bir sıkıntı yaşamadık. Bir çocuğumuzun bile burnu kanamadı. Bugün kameralı güvenlik sisteminin de devreye girmesiyle zaten güvenli kurumlar olan okullarda bir sıkıntımız kalmamıştır. Sadece güvenlik konusunda değil, kantinler ve servis araçları konusunda da haberli habersiz denetimler yapıyoruz.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.