CLEAN UP THE WORLD

CLEAN UP THE WORLD

Avustralya Büyükelçiliği basın açıklaması....

A V U S T  R A L Y A  B Ü Y Ü K E L Ç İ L İ Ğ İ   A N K A R A

BASIN DUYURUSU

 

 

16 Eylül 2010

 

DÜNYA'YI TEMİZLEYELİM

CLEAN UP THE WORLD

 

 

Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Peter Doyle, çevre faaliyetlerinde bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri ve Altındağ ilçesinden öğrencilerle birlikte 19 Eylül Pazar günü Dünya'yı Temizleyelim (Clean Up the World) gününe katılacaktır.

 

Avustralya'nın bir girişimi olan Dünya'yı Temizleyelim kampanyası dünyadaki en geniş halk katılımına sahip çevre etkinliklerinden biridir ve bu kampanya çerçevesinde her yıl milyonlarca gönüllü, dikkatsizce çevreye atılan çöpleri temizlemektedir.

 

Dünya'yı Temizleyelim (Clean Up the World) kampanyası 1993 yılında Avustralya'da Sydney limanının temizlenmesi ile başlamıştır. Bu kampanya daha sonra tüm Avustralya ve dünyaya yayılmıştır. Bu yıl 119 ülkeden 35 milyon gönüllünün bu etkinliğe katılması beklenmektedir.

 

Dünya'yı Temizleyelim (Clean Up the World), çevre problemleri ile mücadelede oldukça basit, ancak bir o kadar da etkili yöntemlerden biridir. Çevreyi temizleme ve koruma amaçlı çabalara çocukları ve gençleri dahil etmek ve onları bu konuda eğitmek, çevresel konularda kalıcı tavır ve davranış değişikliği sağlayabilmek için önemlidir.

 

19 Eylül 2010 Pazar günü öğleden sonra saat 14.00'de Avustralya Büyükelçiliği, Çubuk 1 mesire yerini temizleyecektir. Bu etkinlik Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği  ve Ericsson'ın değerli katkıları ile düzenlenmiştir.

 

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği tarafından Çubuk 1 mesire yerine saat 13:00'de Kızılay'dan ulaşım sağlanacaktır. Otobüs Kumrular Cad. Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun karşısı, Sarmaşık Lokantasının önünden kalkacaktır.

 

Daha detaylı bilgi için irtibat detayları aşağıdadır: Elif Barutcuoğlu-Wade, Avustralya Büyükelçiliği

Phone:   0312-459 9504 Mobile: 0532-216 6256  http://www.cleanuptheworld.org/en/

 

                                              

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.