‘Çilekeş’ soyguncu 17 kişiyi rehin aldı

‘Çilekeş’ soyguncu 17 kişiyi rehin aldı

Kuşadası'nda bankalara 20 bin lira borcu olan soyguncu, bir banka şubesini basarak 17 kişiyi rehin aldı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir banka şubesini başında kar maskesi ve elinde pompalı tüfekle basarak soygun girişiminde bulunan saldırgan, 17 kişiye kabus dolu saatler yaşattı. Baskın sırasında kendisini 'Çilekeş' diye tanıtan ve daha sonra adının Serkan Sağlam olduğu öğrenilen soyguncu 7 saat sonra etkisiz hale getirildi. Sağlam'ın birden fazla bankaya 20 bin TL borcu olduğu öğrenildi.
Atatürk Bulvarı'ndaki banka şubesine dün 10.30 sıralarında gelen maskeli soyguncu, pompalı tüfekle havaya bir el ateş edip, “Bu bir soygundur” diyerek içeri girdi. Panikten yararlanan soyguncu, silahını başına dayadığı güvenlik görevlisini de etkisiz hale getirerek, 5'i müşteri 17 kişiyi rehin aldı.
Polis, bankanın çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, soyguncuyla irtibata geçmeye çalıştı.
Anonslara cevap vermeyip, art arda 6 el havaya ateş eden soyguncu, yarım saat arayla fenalaşan Neriman Çoban ve Ayla Yereyak'ı serbest bıraktı. İlk bırakılan kadın rehinenin ellerinin arkadan bağlı olduğu görüldü.

Gazeteci gibi davrandı
Bu arada İzmir'den rehine operasyonlarında görüşme yapmak için özel eğitim almış üç polisle bir başkomiser de olay yerine geldi. 'Müzakereci' diye anılan özel eğitimli polislerden birisi silahsız olduğunu gösterip içeriye girdi ve saldırganla temas kurdu. Saat 14.45'deki bu temastan kısa süre sonra elleri arkadan kelepçeli 3 rehine daha serbest kaldı.
Yaptığı eylemin televizyon kanallarında yayınlanıp, yayınlanmadığını öğrenmek için banka şubesine televizyon isteyen soyguncu açıklama yapmak için bir gazetecinin de içeri gelmesini talep etti.
Bunun üzerine, içeriye elinde kamerası bulunan ve gazeteci gibi davranan polis memuru alındı.
Banka şubesine daha önce giren müzakereci polis memuru, zanlının, gazeteci olduğunu ifade eden polis ile görüştüğü sırada bir anlık dalgınlığından yararlanarak elindeki silahı aldı ve operasyon 17.10 sıralarında tamamlandı. Sağlam'ın sorgusu sürerken, 4 yıldır ilçedeki beş yıldızlı bir turistik tesiste bellboy olarak çalıştığı öğrenildi.
Aydın Vali Vekili Ulusoy, “Zanlının bankalara 20 bin TL civarında borçlu olduğu bu işi önceden planladığı anlaşılmıştır” dedi.
Sağlam'ın bankayı basmaya giderken yanına yiyecek, içecek, plastik kelepçeler, bir tabanca ve bir pompalı tüfek aldığı ortaya çıktı.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.