"Çiftçi, yabancı bankaların borç tuzağına düştü"

"Çiftçi, yabancı bankaların borç tuzağına düştü"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AKP iktidarının, esnaf ve sanatkarın sıkıntılarını görmezden geldiğini öne sürdü.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener Başkanlığı'nda toplandı. Akşener, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkar bulunduğunu, bu kesimin, aileleri ile birlikte nüfusun üçte birini oluşturduğunu belirtti.

Esnaf ve sanatkarın, hacizler ve kamu kurumlarına ödeyemediği borçlarından dolayı kredi bile alamadığını ifade eden Tüzün, ''Düşük faizli kredi vermişsiniz neye yarar, bunu kullanacak esnaf yok'' dedi. Borçlarını ödeyemeyen esnafın bankadaki parasına da el konulduğunu anlatan Tüzün, AKP iktidarının esnaf ve sanatkarın bu sıkıntılarını görmezden geldiğini öne sürdü.

MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi ise İzmir'in Foça ilçesi Kozbeyli köyünde 500 yıllık bir caminin satılık olduğunu, bu durumu Genel Kurulun dikkatine sunmak istediğini söyledi.
Hükümetin tarım ve hayvancılık politikalarAK ını eleştiren Sipahi, İzmirli çiftçilerin de bu yanlış politikaların sıkıntısını yaşadığını belirtti. Tarımda girdi fiyatlarının arttığını, çiftçinin ilaç ve gübre kullanamaz hale geldiğini anlatan Sipahi, ''Çiftçi, yabancı bankaların borç tuzağına düştü. Bu bankalara toprağını ipotek ettirmek zorunda kaldı'' dedi.

Sipahi'nin konuşmasının ardından söz alan AKP İzmir Milletvekili Taha Aksoy ise Kozbeyli'deki tarihi caminin satılacağı yönündeki bilginin yanlış olduğunu söyledi.
MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in, Türkiye'de hayvan sayısının azalmadığını söylediğini, ancak bunun doğru olmadığını belirterek, ''Madem azalmıyor neden canlı hayvan ithal ediyoruz?'' dedi.
Bakanlığın, hayvan sayısını hayvan küpelerine göre hesapladığını ifade eden Serdaroğlu, küpe üzerinde de büyük yolsuzluklar yapıldığını iddia etti.

Serdaroğlu, Bakan Eker'in, uyguladığı yanlış politikalardan dolayı istifa etmesi gerektiğini savundu. Genel Kurulda, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine geçildi.

cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.