CHP'den Çubukçu'ya kadrolaşma sorusu

CHP'den Çubukçu'ya kadrolaşma sorusu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, kadrolaşma iddialarını sordu.

Ertemür, Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı kuruluşları, il müdürlükleri ile hizmet yürüttüğü bütün birimlerde çalışan kadrolu, geçici ya da sözleşmeli personel sayısının 2002 ile 2010 yılı sonu itibarıyla ne kadar olduğunu sordu. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

AKP hükümetleri döneminde, kamu kurumlarında yaşanan kadrolaşma, uzmanlık ve mesleki deneyimi gerektiren görevlere siyasi atamaların yapılmasının, hakkaniyetle bağdaşmadığını belirten Ertemür, "Özellikle eğitim gibi alanlara yapılan bu tür atamalar telafisi mümkün olmayan sorunlara ve sonuçlara yol açmıştır" dedi. Ertemür, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya, şu soruları sordu:

"2003 ile 2010 tarihleri arasında görevde alınanların sayısı kaçtır? İdari mahkemelerce görevine dönenlerin sayısı kaçtır? Göreve iade edilmeyen kişilere tazminat ödendi mi? Ödenen kişi sayısı ve toplam tutarı nedir?
2003-2010 tarihleri arasında istisnayı kadrolara ataması yapılan ve daha sonra başka kurumlara nakil yoluyla atananların sayısı kaçtır? İsimleri nelerdir?
Ataması yapılanlar arasında bakanların milletvekillerin ve AKP üst düzey yöneticilerinin yakınları var mıdır? Kimlerin yakınları atanmıştır? İsimleri nelerdir?
2003 ile 2010 yılları arasında KPSS puanıyla Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı kuruluş ve müdürlükleri ile hizmet birimlerine kaç kişi alınmıştır? Alınan kişilerin KPSS puanı kaçtır? Hangi kadro ve unvanla alınmışlardır? Yıllara göre dağılımı nedir?"
anka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum