CHP, ÖĞRENCİ SORUNLARININ ARAŞTIRILMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ

CHP, ÖĞRENCİ SORUNLARININ ARAŞTIRILMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ

CHP, Üniversite Öğrencilerinin Sorunlarının Tespit Edilerek Gerekli Önlemlerin Alınması Amacıyla Meclis Araştırması Açılmasını İstedi.

CHP, üniversite öğrencilerinin sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, üniversite öğrencilerinin, birçok zorlukla eğitimlerini sürdürdükleri belirtildi.

''Ülkemizde devlet tarafından sağlanan kredi ve bursların yetersiz olması, yurt problemlerinin çözülmemesi ve paralı olması, harçların yüksek olması, öğrencilerimizin en büyük problemlerinin başında gelmektedir'' denilen araştırma önergesinde, ''eğitimle ilgili devletten gerekli desteği alamayan ve ailesine yük olmak istemediği için intihar eden, kapkaç yaparken yakalanan, yasa dışı işlere bulaşarak uyuşturucu bağımlısı olan öğrencilere ilişkin haberlerin gazetelerde yer aldığı'' ifade edildi.


Önergede, ''Devletin sorumluluğunda olması gereken eğitimin yükü, maalesef ülkemizde öğrencinin ve ailelerin sırtındadır. Yükseköğrenim artık ülkemizde içerisinden çıkılamaz bir hal almıştır. Devlet, geleceğimizin temel taşı olan öğrencilerimize, eğitimi parasız sunmalı ve bunun için gerekli desteği sağlamalıdır'' denildi.

Yaklaşık 2 milyon 300 bin öğrencinin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılmadığı ileri sürülen araştırma önergesinde, üniversite öğrencilerinin sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istendi.


zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.