Cep'te yüzde 20 indirim

Cep'te yüzde 20 indirim

GSM konuşma ücretlerinin 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 20 ucuzlaması gerekiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK) dün yaptığı toplantıdan 68 milyonu aşkın GSM kullanıcısına müjde çıktı.

'Hafifleme' temmuzda

BTK
'nın kararına göre Avea için 3.70 lira olan arabağlantı ücreti yüzde 20 düşüşle 2.96 lira'ya;Vodafone için 3.23 lira olan arabağlantı ücreti 2.56 lira'ya; Turkcell için 3.13 lira olan ücret de 2.50 liraya indirildi. BTK'nın aldığı bu karar doğrultusunda mobil GSM konuşma ücretlerinin 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 20 ucuzlaması gerekiyor.

BTK'nın, "Sektörde rekabetin sürdürülebilir ve kalıcı olması" için alındığı belirtilen kararda, tüketicilerin ödediği GSM faturasını belirleyen arabağlantı ücretleri değişti. Avrupa Birliği uygulamaları ile de paralellik arz ettiği belirtilen düzenlemenin tüketici fiyatlarına Temmuz ayından itibaren indirim olarak yansıması bekleniyor.

Özel taban fiyat

Kurulun kararında, "ortalama taban fiyat açısından" Turkcell'le ilgili bir düzenleme de yer aldı. Buna göre ara bağlantı ücretiyle ilgili olarak alınan kararın bir sonucu olarak 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Turkcell için şebeke içi ortalama taban fiyat seviyesi 5.35 Kuruş düzeyinden 4.28 Kuruş seviyesine gerileyecek.

ERDOĞAN SÜZER - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.