Cep telefonları ve baz istasyonları aklandı

Cep telefonları ve baz istasyonları aklandı

Dünyanın dört bir yanından gelen 200 bilim adamı "elektromanyetik alanların" etkilerini Bodrum'da tartıştı, telefonlar ve baz istasyonları aklandı

Elektromanyetik alanların biyolojik etkilerini tartışmak ve son bilimsel çalışmaları paylaşmak amacıyla Bodrum'da bir araya gelen bilim adamları, elektromanyetik alanlar ve özellikle cep telefonlarının insan sağlığına etkisi olmadığını ortaya çıkardı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunaya Kalkan ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından organize edilen etkinlikte, elektromanyetik alanların biyolojik etkileri üzerine yapılan araştırmalar, değerlendirmeler, deney sonuçlarının paylaşımı, modelleme ve simülasyon, politika, güvenlik ve standardizasyon gibi konular üzerine yapılan farklı araştırmalar bilim adamları tarafından değerlendirildi. Elektromanyetik alanların günlük yaşamda kullanımı ve etkinliğini geliştirmek için teknolojik araştırma sonuçlarının bilimsel olarak tartışmak, bunların varsa biyolojik etkilerini değerlendirmek, olası etkilerle ilgili standartları belirlemek amacıyla iki yılda bir geçekleşen çalıştay, aynı alanda araştırma yapan bilim adamlarının bir araya gelip birlikte araştırma yapmalarını sağlamayı da hedefliyor. Prof. Dr. Tunaya Kalkan, Çalıştay ile ilgili olarak şunları söyledi:" Elektromanyetik alanların yalnızca olası zararlı etkilerinin azaltılması değil, bu alanların tedavi veya tıp da değişik amaçlarla kullanılması önemli hedeflerden biridir." Çalıştay'da, baz istasyonları ve cep telefonlarının ikesin bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi.

Bağışıklık sistemine ve hamilelere zararı yok
Francesca Nasta, Manolo Sambucci ve Federica Laudisi'nin fareler üzerinde yaptığı çalışmada, elektromanyetik dalgaların bağışıklık sistemi üzerine etkileri araştırıldı. Deney hayvanlarına kilogram başına 1 ñ 4 Volt elektromanyetik dalga verildikten sonra merkezi ve bölgesel organlarda nasıl bir değişiklik yarattığına bakılan araştırmanın sonucunda, anne karnındayken ve çocukluk dönemindeki farelerin bağışıklık sistemi üzerinde zarar verici bir etkisi olmadığı ortaya çıktı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.