Çelik Tazminat Ödemeye Mahkum Oldu

Çelik Tazminat Ödemeye Mahkum Oldu

Isparta Şubesi üyelerimizden Halil İbrahim Özçimen hakkında uydurma suçlamalar içeren 9 maddelik bir şikayet dilekçesiyle idari yönden inceleme başlatılmıştır.

Suçlamaların birçoğunun asılsız olduğu daha inceleme aşamasında ortaya çıkmış, yalnızca üç suçlamayla ilgili soruşturma açılmış ve soruşturma sonucunda bu suçlamalara dayanarak üyemize aylıktan kesme cezası verişmiştir. Bu cezanın iptali istemiyle açılan davada Isparta İdare Mahkemesi 19.12.2008 gün ve E: 2007/2374, K: 2008/1201 sayılı kararıyla ceza işlemimin iptaline karar verilmiştir.

Üyemiz hakkında soruşturma açılması kamuoyunda haklı tepkilere neden olmuş, gerek Milli Eğitim Bakanlığı ve gerekse Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tepkileri boşa çıkarmak için birçok açıklama yapmıştır. Bu açıklamalarda inceleme–soruşturma konusu bile olmayan suçlamalara yer verilerek üyemizin kişilik hakları açıkça ihlal edilmiştir. Amaç kamuoyunu yanıltmaktır. Üyemizle ilgili gerçek dışı ve karalayıcı açıklamalarda bulunan Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu ve Okul Müdürü Süleyman Karaca hakkında üyemiz her birinden 2500 TL talep eden tazminat davası açmıştır. Genel Merkez Hukuk Büromuz tarafından yürütülen bu davada Isparta 1.Asliye Hukuk Mahkemesi 30.4.2009 tarihinde verdiği kararla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 1500 TL, Okul Müdürü Süleyman Karaca'nın 1500 TL, Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Rahmi Ulu'nun 1000 TL ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz'ın 500 TL ödemesine karar verilmiştir.

Kararı okumak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.