Bundan İyi Demokrasi Olur mu?

Bundan İyi Demokrasi Olur mu?

Bakan Çubukçu, eğitimle ilgili alınacak kararların bundan böyle veli ve öğrencilere sorulacağını söyledi

Eğitimle ilgili alınacak kararların bundan böyle veli ve öğrencilere sorulacağını söyleyen Bakan Çubukçu, bunun gerçek demokrasi olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, artık eğitimle ilgili aldıkları kararlarda eğitimciler yanında öğrenci ve velilerin görüşlerinin de dikkate alınacağını söyledi. Okullarda kıyafet serbestisi getirme konusunda kararlı olduklarını, bu konuyu öğrenci ve velilere internetten interaktif olarak sorduklarını belirten Çubukçu, star a yaptığı açıklamada “Türkiye nin en ücra köşesinden bile oy kullananlar var. Talepleri dikkate alıyoruz.

KRAVAT TAKMAYI SEVMİYORLAR

Kasım ayında yapılacak Eğitim Şurası na ilk kez öğrenciler de temsilci gönderecek. Kılık kıyafet anketimize 2 günde 458 bin öğrenci görüş bildirdi. Velilerden 500 bin yanıt geldi. Ezici çoğunluk kıyafetin serbest bırakılmasını istiyor. Bundan iyi demokrasi olur mu” dedi. Öğrencilerin ve velilerin okullarda kıyafetlerin serbest olmasını istediklerini anlatan Çubukçu, bu öğretim döneminde bunu gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.



ÇOCUKLAR YEDEK PARÇA DEĞİL

Bakan Çubukçu “Bu sektörde iş yapanlara işlerini dönüştürmeleri gerektiğini söylüyoruz. Yani okul kıyafetinde çocuk kıyafetine dönülecek. Dolayısıyla kimse zarar etmeyecek. Çocuklar özellikle koyu renk kıyafetlerden, kravattan memnun değiller” dedi. Çubukçu, öğrencilerin yedek parça , olarak görülememesini istedi. Çubukçu meslek liseleri konuşulduğunda hep ara elaman açığı deniyor. Bundan nefret ediyorum. Öğrencileri yedek parça olarak görmek gibi bir şey. İnsandan bahsediyorsunuz, önce bir insan yetiştirelim” dedi.
internethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum