Bu İllerde Okullar TATİL Edildi

Bu İllerde Okullar TATİL Edildi

Olumsuz hava koşulları yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Soğuk hava ve kar kağışı okullarda eğitime de ara verilmesine neden oldu. Ankara ile başlayan okul tatili başka illleri de içine aldı. İşte eğitime ara verilen iller;

YOĞUN KAR BURSA'YI DA ETKİSİ ALTINA ALDI

 

Bursa'da ve merkeze bağlı ilçe ile köylerde aşırı kar yağışı sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi.

 

ANKARA'DA OKULLAR TATİL

 

Ankara Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada kentte ki okulların yarın tatil olduğunu bildirdi. Açıklamada, Ankara İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı karar ile Ankara genelindeki resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin 1 gün süre ile tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

 

KASTAMONU'DA KAR TATİLİ

 

Kastamonu'da 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, sahil kesimindeki İnebolu, Bozkurt, Küre'de bugün ve Çatalzeytin İlçesi'nde ise bugün ve yarınilçelerinde okullar tatil edildi.

 

Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz Dağı'nda geçişler kontrollü olarak sağlanıyor.

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube yollarda ekip sayısını iki katına çıkardı. Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz Dağı'nda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Kastamonu'yu İstanbul'a bağlayan Karabük Karayolu'nun Kanlıgöl mevkiinde ise yoğun kar yağışı devam ediyor. Karla birlikte Kastamonu'da çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kar yağışı nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yoları açık tutmaya çalışırken kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Kastamonu Belediyesi Temizlik İşleri, Park Bahçeler ve KASKİ Müdürlüklerine bağlı ekiplerden oluşan karla mücadele ekipleri de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kastamonu Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri ise il genelinde kar nedeniyle kapanan toplam 201 köy yolunu açmak için çalışıyor.

 

ESKİŞEHİR'DE 6 İLÇEDE OKULLARA KAR TATİLİ

 

KAR yağışı Eskişehir, Kütahya ve Bilecik illerinde etkili oluyor. Eskişehir'deki 6 ilçede ilköğretim okulu ve liseler kar yağışı nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi.

 

Eskişehir'de kent merkezinde etkili olmayan kar yağışı, Eskişehir- Kütahya, Eskişehir-Bilecik ve Eskişehir- Ankara karayollarında sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle buzlanan yollarda çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar meydana geldi. Trafik ekipleri bazı güzergahlarda araçların zincirsiz geçişlerine izin vermedi.

 

Diğer taraftan, yoğun yağış nedeniyle Seyitgazi, Han, Beylikova, Mihalıççık,Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi.

 

Kütahya'da da kar yağışı etkili oldu. Yer yer kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı Kütahya'da, kent merkezindeki Atatürk heykeli ve diğer heykeller karla kaplandı.

 

Bilecik'te ise kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Ertuğrulgazi Lisesi bahçesinde öğrenciler birbirleriyle kar topu oynadı.

 

AFYONKARAHİSAR'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL

 

AFYONKARAHİSAR'da dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İhsaniye İlçesi'nde okullar yarın bir gün süreyle tatil edildi.

 

Birçok ilin geçiş noktasında bulunan Afyonkarahisar'ın şehirlerarası yollarında da ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

 

Afyonkarahisar Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla dün gece başlayarak aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İhsaniye İlçesi'nde okulları yarın 1 gün süreyle tatil etti. Meteroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, il merkezindeki kar kalınlığının 19 santimetreye ulaştığını belirtirken, pek çok şehirlerarası ulaşımın birleştiği kentin çevre yollarında da kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

 

Karayolları ekipleri dün geceden beri aralıksız çalışma yaparken, tüm yolların açık tutulması için büyük çaba sarfediliyor. Henüz trafiğe kapanan yol bulunmazken, Bölge Trafik Denetleme Şube ekipleri trafiği kontrollü sağlıyor.

 

Kar temizleme çalışmalarının yapıldığı yollara yol temizleninceye kadar araç girişine izin vermeyen emniyet ekipleri, büyük tonajlı araçlarla zincirsiz araçların da ulaşımına izin vermiyor. Kent ve ilçe merkezlerinde tutulan sürücüler yol ulaşıma açık uygun hale gelinceye kadar karayolunda bekletiliyor.

 

ISPARTA'DA KAR TATİLİ

 

ISPARTA'da bugün öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullar yarın (çarşamba) için 1 gün süreyle tatil edildi. Isparta'da bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklara devam ederken, Isparta Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla il genelindeki okulları yarın 1 gün süreyle tatil etti. Isparta Belediyesi kar temizleme çalışması başlatırken, şehrin yüksek kesimleri olan Batıkent, Mavikent, Dere ve Akkent mahallelerine ulaşımın zor sağlandığı belirtildi. Valilik yetkilileri, şu ana kadar ulaşıma kapalı köy ve belde yolu bulunmadığını kaydetti.

 

Diğer yandan Karayolları 135. Şube Şefliği yoğun kar yağışı nedeniyle Isparta'yı İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'ya bağlayan karayollarında tuzlama ve kar kürüme çalışması başlattı.

 

ÇANAKKALE'NİN 3 İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

 

ÇANAKKALE'nin Bayramiç, Çan ve Yenice ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar, yarın (çarşamba) için 1 gün tatil edildi.

 

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Çan'da 8, Bayramiç'te ise 4 köy yolu ulaşıma kapandı. Bayramiç ile Çan ilçeleri arasındaki karayolunda Muratlar Köyü Mevkii'nde yoğun kar ve tipi dolayısıyla buzlanma meydana gelirken, ulaşım durdu. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü, köy yollarının kapanmasından dolayı, Bayramiç, Çan ve Yenice ilçelerinde ve köylerinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

 

Karayolları ekipleri bölgede tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

 

DENİZLİ'DE KAR TATİLİ

 

Denizli'de bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

 

Denizli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada aşırı yağ yağışı nedeniyle Bekilli, Kale ve Çivril ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile Babadağ İlçesi'ne bağlı Mollaahmetler Köyü'ndeki ilköğretim okulu, yarın (çarşamba) 1 gün süreyle tatil edildi.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, yüksek kesimlerde kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarının kapanma riski taşıması üzerine ekiplerin görevlendirildiğini belirterek, "Buldan Süleymanlı Yaylası civarında ve Güney ilçesi ile Eziler Beldesi civarındaki köylerde ulaşımın güçlükle sağlandığını bilgisini aldık. Yol tamamen kapanmaması için ekiplerimizi hemen bölgeye gönderdik ve çalışmaya başladılar. Kar sabaha kadar devam edeceği için ekipler aralıksız olarak çalışacakö dedi.

Honaz, Çivril, Bekilli, Kale ve Babadağ ilçelerine bağlı yüksek rakımlı toplam 25 köy yolunda ulaşıma kapanmaması için yol açma çalışmalarının yapıldığı, Denizli-Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkii'nde ise araçların zincirsiz geçişine izin verilmediğini öğrenildi.

 

KIRIKKALE, BURDUR VE ÇORLU'DA KAR TATİLİ

 

Kırıkkale ve çevresinde devam eden Şiddetli kar yağışı nedeni ile Milli Eğitim Müdürlüğün teklifi üzerine Kırıkkale Valiliğince İlköğretim ve orta öğretim okullarının yanı sıra devlet dairelerinde çalışan özürlü vatandaşların yarın (Çarşamba) bir günlük tatil ilan edildi. Akşam geç saatlerde alınan kararla birlikte karar Belediye tarafından anons yapılarak duyuruldu. Burdur ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de okullar yarın 1 günlük tatil ilan edildi.

 

ÖĞRENCİLER TATİLİ SEVİNÇLE KARŞILADI

 

Okulların bir günlük tatil haberini duyan öğrenciler evlerinden çıkarak kent merkezinde bulunan Cumhuriyet meydanında kar topu oynayarak tatil kararını sevinç içinde karşıladılar. Öğrenciler"Okullarımız bir günlük olsa tatil edilmesi bizleri de mutlu etti. Yarın doyasıya karda oynama imkanı bulacağızö dediler.

 

KAR HAYATI FELCE UĞRATTI

 

Sürekli olarak Kırıkkale ve çevresinde yağan kar hayatı felce uğratırken 43 ilin kapısı durumunda bulunan karayollarında sürekli olarak tuzlama çalışmalarının yapılmasının yanı sıra Kırıkkale Belediyesi tarafından şehir merkezinde tuzlama çalışmaları sürüyor.

 

KARDAN KAYDI DÜKKANA GİRDİ

 

Kırıkkale'nin Doğu Caddesinde Hakan Yavuz idaresindeki 71EN 085 plakalı otomobil yolun kaygan olması nedeni ile İhsan Lezgi'ye ait Market'e girdi. Dükkan sahibi "Az kalsın canımdan olacaktım. Bir anda neye uğradığımı şaşırdım. Allah koruduö derken Otomobil sürücüsü ise "Ne olduğunu anlamadım bir araç gelerek yandan bana vurdu ve bu sırada yolun kaygan olması ile birlikte dükkana girdim. Bereket versin süratli değildimö diye konuştu.

 

ÇANKIRI'DA KAR TATİLİ

 

Çankırı'da devam eden şiddet kar yağışı nedeniyle, Çankırı Valiliği İlköğretim ve orta öğretim okullarının yanı sıra devlet dairelerinde çalışan engelli vatandaşlara yarın (Çarşamba) bir günlük tatil ilan edildi.

 

NİĞDE DE KAR TATİLİ

 

Niğde merkez ilçe ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar yarın bir gün süre ile tatil edildi.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum